Nagyon szeretem a saslikot, mert elronthatatlan, nagyon jól variálható, elképesztően mutatós. A legjobb választás szerintem egy kerti partira vagy baráti sütögetéshez, mert mindenki szereti és mindig nagy sikert arat.
Saslikot nemcsak szabadtéren süthetünk, hanem akár a konyhában is. Nem így terveztem, de mivel rossz idő volt, én az utóbbit választottam. Így se maradt belőle!
Szinte bármit rárakhatunk a nyársakra, gyorsan átsülnek, ha nagyjából egyforma méretűre vágjuk őket. Ha nincs kedve az embernek felfűzögetni, akkor serpenyőben is megsüthető, és egy adag tésztával vagy rizzsel is tálalható.
A húsnak nagyon jót tesz a fűszeres pácolás, szerintem elengedhetetlen. Megosztom most az én variációmat:
Színes saslik pácolt csirkefalatokkal
Hozzávalók 2 személynek:
A páchoz:
Valamint:
Elkészítés: A pác összes alapanyagát egy nagyobb tálba rakjuk, összekavarjuk. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk, majd a pácba tesszük, összeforgatjuk, állni hagyjuk. (Akár előző este is megcsinálhatjuk ezt a részt, és egész éjszaka pihenhet, pácolódhat a hús.)
A zöldségeket megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. A saslikpálcára tetszőleges sorrendben tűzzük fel a hozzávalókat. Ha maradt a pácléből, nyugodtan megkenhetjük sütés előtt és sütés közben is a saslikot.
Grillrácson körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
A páchoz a Heinz szójaszószát használtam, amit most ti is megnyerhettek egy egész nagy bőségcsomaggal együtt. Küldjétek el grillezős, kerti partis receptjeiteket, és nyerjetek Heinz-ajándékcsomagot, valamint Cookta Aranykanál-díjat! >>