A vékonyra szelt füstölt szalonnaszeletekbe tekert sült csirkemáj gyors, kiadós és isteni finom, akár serpenyőben, akár sütőben sütjük, grillezve viszont egészen fenomenális. Hát még ha kicsit felturbózzuk!
Az egyik legegyszerűbb fogás, ami előételként, bemelegítő falatként vagy tapasként is megállja a helyét, de főétel is lehet a baconbe tekert csirkemáj, ha salátával vagy krumplipürével, kukoricás vagy zöldséges rizzsel tálaljuk. Lehet variálni is: népszerű aszalt szilvával vagy datolyával párosítva tekerni a csirkemájat a szalonnába, de olvasónk, Béla olívabogyóval ajánlja.
„Az olívabogyó nagyon egészséges, egy török mondás szerint 'hét szem olívabogyó naponta a hosszú élet titka'. Egy tálkába kitéve étvágygerjesztőnek, aperitívnek is bekaphatunk belőle párat, tehetjük salátába, de feldobhatjuk vele a legegyszerűbb ételeket is. Egy spanyol szakács szerint az olívabogyó és az olívaolaj együtt adja ki az olíva igazi ízét, ezért a nálunk kapható üveges, sós vízben eltett olívabogyókat érdemes olívaolajban megmártani tálalás előtt.”
Az egészen biztos, hogy ezeket a kis májas grillcsomagokat nagyon feldobja, akár aperónak, akár főételnek, körettel tálaljuk.
Olívás csirkemáj baconben
Hozzávalók:
Elkészítés: A májat megmossuk, majd leitatjuk egy törlőpapírral. Megszórjuk sóval és majoránnával. Két darab májat tekerünk egy szelet baconbe, majd egy megvizezett fogpiszkálóval rögzítjük.
Grillrácsra helyezve megsütjük.
Az olívabogyókat lecsöpögtetjük a sós létől, majd olívaolajba mártjuk.
A baconben sült csirkemájakat keresztben félbevágjuk, mindegyikre 1-1 olajbogyót rakosgatunk, így tálaljuk.
A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!