Írd be, mit keresel:

A maradék bagett új élete egy színes salátában

A ropogós, friss bagett zseniális kenyérféle, de sajnos elég gyorsan megszikkad – formájának és textúrájának köszönhetően. Ilyenkor már kevésbé népszerű, kivéve, ha egy kis trükkel újraélesztjük.

Cookta - 2016.08.05.
A maradék bagett új élete egy színes salátában

Például készíthetünk belőle krutont, vagyis pirított kenyérkockát, ami nagyon jól illik bármilyen sós krémleveshez betétként, de tehetjük salátába is, ahol kellemesen ropogós új állagot visz a különféle friss zöldségek közé. Érdemes nemcsak a klasszikus Cézár-salátába tenni, de más, színes, saját kompozíciókba is belekombinálni.

A felkockázott szikkadt kenyeret, bagettet megpiríthatjuk sütőben vagy serpenyőben, akár szárazon, de egy kis fűszervajjal vagy fűszeres olívaolajjal pirítva még finomabb ízeket adhat a kenyérkocka a salátánknak. 

Az alábbi bagettes saláta könnyű vacsorának is tökéletes, de grillezett húsok mellé is igen kiváló, hiszen van benne kenyér és saláta is, más köret, kísérő már nem is szükséges hozzá. 

Forrás:
Molnár Béla

Bagettes saláta

Hozzávalók:

  • 28 dkg vegyes salátakeverék
  • 50 dkg szikkadt bagett
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 9 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés: A bagettet vékony szeletekre vágjuk, felkockázzuk és megpirítjuk. A megpirított kockákat tálba tesszük. A paradicsomot és a lilahagymát felkarikázzuk, és a salátakeverékkel együtt a pirított bagetthez adjuk.

A salátaöntethez az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk. A tetejére szórjunk reszelt parmezánt.

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.