A nyári forróságban vágyunk a hideg, hűsítő finomságokra. Természetesen választhatjuk a legegyszerűbb megoldást, és vásárolhatunk kész jégkrémet is, de szerintem jobb, ha mi magunk készítjük saját, egészséges, házi verziónkat.
Figyelembe véve azt a tényt, hogy így olcsóbban jöhetünk ki, és gyerekeink számára is egészségesebb fagyit kínálhatunk, szerintem nem kérdés, melyiket választjuk. Én most a kertben érő őszibarackból és a fagyasztóba elrakott eperből készítettem, ráadásul mintegy 5 perc munkával, és hatalmas volt a sikere.
A cukor helyett datolyát használtam, ami természetes gyümölcscukrot tartalmaz, a kedvenc édesítőm! De édesíthetünk érett banánnal is, ebben is csak gyümölcscukor van. Egészséges fagyi egyszerűen, amit jó szívvel adhatunk gyereknek, diétázónak, isteni finom hűsítő nyalánkság!
Őszibarackos-epres jégkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: Az őszibarack héját lehúzzuk, félbevágjuk, magját kivesszük, a gyümölcshúst felkockázzuk, majd összeturmixoljuk.
Az epret a kimagozott datolyával szintén összeturmixoljuk.
A kétféle gyümölcspépet felváltva a jégkrémformákba kanalazzuk. Fagyasztóba tesszük, kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül.
Fogyasztás előtt egy pillanatra forró víz alá tesszük, így könnyedén eltávolítható a formából.