Egy krémes csokis desszert pofonegyszerű receptje igazi kincs, főleg akkor, ha gyakorlatilag mindig és minden akad hozzá otthon, ráadásul 5 perc alatt elkészíthető – és nem porból! Jöhet a recept?
A házi csokipuding gyors hétköznapi nyalánkságnak is tökéletes, de egy kis gyümölccsel dekorálva vagy tejszínnel, reszelt csokival díszítve akár vendégváráshoz, hétvégi ünnepibb desszertnek is kiváló. Gazdagságát és selymességét a tejszín adja, illetve a csokoládé, amiből ízlés szerint használhatunk tejcsokit vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt.
A csokipudingot rétegezhetjük is elmorzsolt keksszel vagy piskótával, amit meglocsolhatunk kevés rummal vagy tojáslikőrrel, adhatunk hozzá pár szem málnát vagy meggyet, isteni finom kicsit megpirított mogyoróval vagy sótlan pisztáciával is.
Gazdag csokipuding házilag
Hozzávalók:
Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Közben a keményítőt, a cukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot egy tálkában elkeverjük, majd kevés tejszínes tejjel simára keverjük, majd a lábasban lévő tejszínes tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokit, tovább keverjük, míg a csoki fel nem olvad.
Poharakba vagy kelyhekbe osztjuk, és hagyjuk hűlni, majd hűtőbe téve hagyjuk megdermedni, jól kihűlni.
Ízlés szerint díszítve tálaljuk.