Az őszibarack megunhatatlan számunkra, már eddig is rengeteg receptet szenteltünk neki, de a variációk száma majdhogynem végtelen. Most egy nagyon egyszerű barackos sütit fogunk összedobni, ami garantáltan a család és a vendégek kedvence lesz – hacsak el nem fogy mind, mielőtt még megérkeznének!
Mindig jó, ha van otthon leveles tészta, hiszen nagyon hálás kis alapanyag, amelyből percek alatt nagyszerű ételeket varázsolhatunk, legyen szó akár sós péksüteményekről vagy finom desszertekről. Remek választás kezdőknek vagy időhiányban szenvedőknek a bolti, csomagolt verzió, de a gyakorlottabbak elkészíthetik házilag is. Ilyenkor egyébként érdemes többet készíteni, és adagonként lefagyasztani a tésztát, hogy a legközelebbi sütés-főzésnél ne kelljen már vele pepecselni.
Mi most a leveles tésztát megpakoltuk barackkal, és egy igazi nyárias desszertet kaptunk, méghozzá egy különleges zöldfűszerrel, amit nem nagyon használunk édes fogásokhoz, a barackkal és a mézzel viszont fenomenális!
A hozzávalók szinte biztosan minden háztartásban megtalálhatóak, így már tényleg csak néhány percre és egy kis elhivatottságra lesz szükségünk. Nézzük csak, mennyire egyszerű!
Őszibarackos sütemény leveles tésztából
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk, és egy tálban összekeverjük a citrom kifacsart levével.
A leveles tésztát kibontjuk, négyzetekre vágjuk, és a sütőpapírra helyezzük. Rárakosgatjuk a barackokat, rácsorgatunk egy kevés mézet, majd 10-15 percre betoljuk a sütőbe.
Amikor elkészült, friss kakukkfűvel megszórjuk, és langyosan tálaljuk.