Írd be, mit keresel:

A sült sajt sokféle lehet, de grillezve a legfinomabb!

A sajtot minden formában szeretjük. Hidegen és melegen is, de sütve csodát tesz sok rakottassal, viszont grillezve is remek. Nem mindegyik sajt alkalmas erre, általában nagyon olvadnak, de szerencsére már sokféle grillezhető sajtból is válogathatunk.

Cookta - 2016.08.10.
A sült sajt sokféle lehet, de grillezve a legfinomabb!

Minél tovább érik és zsírosabb egy sajt, annál könnyebben olvad, de a friss, soványabb sajtok remekül süthetők. A gomolya, a haloumi, a feta is nagyon jól süthető – szabad tűzön fóliában, grillserpenyőben minden nélkül. Kicsit bepácolva, zöldfűszerekkel a legfinomabb.

Zsiradék nem szükséges hozzá, legfeljebb egy kis olajjal kikenhető a grillserpenyő. Amúgy sem lehet zsíros a süthető sajt, hiszen akkor elolvadna, szétfolyna – így diétázóknak, vegetáriánusoknak is bátran ajánljuk, egy gazdag salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.

Forrás:
Bodnár Éva

Zöldfűszeres grillezett sajt mustáros salátával

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 doboz (25 dkg) grillezhető sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 csipet oregánó, bazsalikom és kakukkfű

A salátához:

  • 2 nagy marék salátakeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • édesítő ízlés szerint

Elkészítés: A sajtot felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajhoz hozzáadunk 1-1 csipet oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet (legjobb a friss), összekeverjük, és kenőecsettel megkenjük vele a sajtszeleteket. Rácsos vas grillserpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Természetesen bármilyen serpenyőben megsüthető, de akkor nem lesz ilyen szép rácsos.

A salátakeveréket összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál balzsamecettel, 1 evőkanál mustárral, csipet törött borssal és néhány csepp édesítővel.

Nincs más dolgunk, mint asztalhoz ülni és jóízűen, bűntudat nélkül falatozni.

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.