Csupa egészség és vitamin, ugyanakkor szín és izgalmas ízek kavalkádja egyetlen tál salátában, amiből bármennyit ehetünk, akár diéta alatt is, hiszen csak sovány csirkemell, zöldsaláta és citrusfélék vannak benne.
Hogy mennyire izgalmas lehet egy saláta, arra bizonyság ez a kétféle szósszal pácolt és grillezett, narancsos, grépfrútos, lila hagymás saláta, aminek különlegességét nemcsak a gyümölcsök adják, hanem az öntete is: a klasszikus olívaolaj és balzsamecet mellett a gránátalma egy részének leve is belekerül a dresszingbe, de a rubinszínű magokból jut egészben is erre a csodálatosan szép salátás tálra.
A sovány csirkehúst édes és csilis BBQ-szósz fűszerezi, amit akár magunk is elkészíthetünk: remek ízesítő, amit más húsok pácolásához is használhatunk.
Ez az egyszerű, de ugyanakkor nagyon izgalmas színes saláta gyakorlatilag elronthatatlan, így azoknak a kezdő konyhatündéreknek is ajánljuk, akik szívesen bezsebelnék a legnagyobb elismeréseket.
Citrusos-gránátalmás csirkemellsaláta
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket féltenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és bekenjük a szószokkal – egyiket az édessel, másikat a csilissel. Lefedjük, és legalább 1 órát a hűtőben érleljük.
Pihentetés után grillsütőn többszöri forgatással puhára sütjük. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük.
A salátaféléket megmossuk, lecsöpögtetjük, a lila hagymát felkarikázzuk, a grépfrútokat és a narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, majd cikkekre vágjuk. A belsején lévő fehér hártyákat is vágjuk le. A gránátalmát kettévágjuk, az egyik feléből kiszedegetjük a „gyöngyöket”, a másik feléből citromfacsaróval kinyomjuk a levét, elkeverjük a balzsamecettel, sóval, borssal, csiliporral és az olívaolajjal.
Egy nem túl mély tálat beborítunk a salátalevelekkel, rászórjuk a madársalátát, szépen elrendezzük rajta a gyümölcsszeleteket, a hagymakarikákat, a gránátalmagyöngyöket, és meglocsoljuk az öntettel. A tálunkat a csirkemellszeletekkel koronázzuk meg.
A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!