Írd be, mit keresel:

Mesés ízek – mese ihlette fantasztikus csirkemell csengő barackkal

Nemcsak a szóló szőlő és a mosolygós alma, de a csengő – vagy csüngő? – barack is csodás gyümölcs, ami nemcsak magában és desszertben, de akár főfogásban is remekül megállja a helyét. Fűszeres és fantasztikus barackos receptünk van, az örök klasszikus csirkemellel!

Cookta - 2016.08.13.
Mesés ízek – mese ihlette fantasztikus csirkemell csengő barackkal

A gyümölcsök tényleg csodálatosak, ízük mellett vitaminjaik, jótékony rostjaik miatt is nagyon hálásak vagyunk nekik. A legjobb napindítók smoothie-ban, turmixban, müzliben, a 90 napos diéta és a testkontroll követői magukban fogyasztva esküsznek rájuk. A gyümölcsös sütik és desszertek népszerűsége magáért beszél, de salátákban, sőt húsos fogásokban is remekül szerepelnek.

Barackkompótot már a nagymamáink is kínáltak a vasárnapi húsos fogáshoz, de nyáron, szezonjában a friss barack önálló köret is lehet egy fűszeres, sovány csirkemellhez. Nyersen is szuper kísérő, de kicsit meg is süthetjük grillserpenyőben, ha kicsit kiadósabb fogás szeretnénk, készítsünk hozzá illatos párolt jázminrizst. Ha 1-2 csillagánizst is teszünk a fővő rizsbe, elképesztően illatos és aromás ínyencfogással rukkolunk elő.

Forrás:
iStock

Omlós sült csirkemell csilis őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1/2 citrom leve
  • 4 őszibarack
  • 1 grépfrút
  • 1 marék friss menta
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 friss csilipaprika

Elkészítés: A csirkemellfiléket leöblítjük, leszárítjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és citromlével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, kicsit összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova jusson. Kicsit pihentetjük, amíg a köretet előkészítjük.

A barackokat megmossuk, a bőrüket lehúzzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a gyümölcsöt cikkekre vágva tálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott mentát és csilit, valamint a bazsalikomot, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal. A grépfrútot meghámozzuk, a gyümölcshúst kifilézzük, és a barackhoz adjuk, összeforgatjuk.

Egy teflonos serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a csirkemellfilék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, csipesszel megforgatva. Ekkor tepsibe áttesszük a húsokat, és 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Pont jól átsül, omlós, szaftos lesz. Alufóliával letakarjuk még 5-6 percre, így saját gőzében puhul kicsit, majd éles késsel felszeleteljük, és a gyümölcssalátával tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.