Szeretjük a halakat, nemcsak azért, mert a hal egészséges és jól fűszerezve nagyon finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül, könnyen átsül. Grillezéshez is ideális, ha tömörebb húsú, vastagabb halfilét választunk, például lazacot.
A gyönyörű rózsaszín lazachús nagyon jól fűszerezhető, pácolható, ráadásul elég tartása is van a grillezéshez, akár grillrácson, akár serpenyőben sütjük, ráadásul kellő zsírtartalma is van ahhoz, hogy szaftosra süljön hozzáadott zsiradék nélkül is.
Ez a mustáros-majonézes változat nagyon egyszerűen elkészíthető – a páchoz egy kis bazsalikom és citromlé, só és bors, no meg mustár és majonéz kell csak, pár óra pácolás után süthető is az egészséges lazacfilé. A receptküldő Patrícia grillezett krumplit és színes salátát készített hozzá köretnek – ha őt követjük, minden együtt is van egy tökéletes kerti parti grill menüjéhez.
Mustáros-majonézes grillezett lazac
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a keveréket a félbevágott lazacfilére, majd pár órára tegyük a hűtőbe.
Grillezéskor kb. 5 percre van szüksége, ha már kellően meleg a grillsütő.
Grillezett krumplival és színes salátával tálalva a legfinomabb.
A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!