Írd be, mit keresel:

Fejedelmi fogás egyszerűen: mustáros-majonézes lazac

Szeretjük a halakat, nemcsak azért, mert a hal egészséges és jól fűszerezve nagyon finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül, könnyen átsül. Grillezéshez is ideális, ha tömörebb húsú, vastagabb halfilét választunk, például lazacot.

Cookta - 2016.08.15.
Fejedelmi fogás egyszerűen: mustáros-majonézes lazac

A gyönyörű rózsaszín lazachús nagyon jól fűszerezhető, pácolható, ráadásul elég tartása is van a grillezéshez, akár grillrácson, akár serpenyőben sütjük, ráadásul kellő zsírtartalma is van ahhoz, hogy szaftosra süljön hozzáadott zsiradék nélkül is. 

Ez a mustáros-majonézes változat nagyon egyszerűen elkészíthető – a páchoz egy kis bazsalikom és citromlé, só és bors, no meg mustár és majonéz kell csak, pár óra pácolás után süthető is az egészséges lazacfilé. A receptküldő Patrícia grillezett krumplit és színes salátát készített hozzá köretnek – ha őt követjük, minden együtt is van egy tökéletes kerti parti grill menüjéhez.

Forrás:
Sétáló Patrícia

Mustáros-majonézes grillezett lazac

Hozzávalók 2 személynek:

  • 25 dkg lazacfilé
  • 2 evőkanál bazsalikom – szárított vagy friss
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a keveréket a félbevágott lazacfilére, majd pár órára tegyük a hűtőbe.

Grillezéskor kb. 5 percre van szüksége, ha már kellően meleg a grillsütő.

Grillezett krumplival és színes salátával tálalva a legfinomabb.

A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.