Már a nevében is benne van, hogy hamar elkészíthető. Gyors, egyszerű és nagyon finom is. Ha váratlan vendégek jönnek, vagy éppen csak kívánsz valami édeset, akkor ez a recept neked való.
Magát a receptet régebben találtam, és mindig tervezgettem, hogy megcsinálom, aztán a napokban került rá sor, amikor is pocaklakó gondolt egyet, hogy ő bizony édeset kíván. De nagyon. Na jó, akkor próbáljuk ki ezt a hipp-hopp kakaós csigát!
Először féltem tőle, túl egyszerűnek tűnt ahhoz, hogy felvehesse a versenyt a klasszikus változattal, de kellemesen csalódtam. Ez a kakaós csiga is van olyan jó, mint a nagyiféle élesztős. 🙂 Pocaklakó is elégedett volt vele. 🙂
Kakaós csiga hipp-hopp
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Egy másik edényben a tejfölt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a csipet sót, a vanília-kivonatot, végül a sütőporral elkevert lisztet, és összedolgozzuk. Szép, puha, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A tésztát kb. fél cm vastag téglalappá kinyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, egyenletesen megszórjuk a porcukor és kakaópor keverékével, majd szorosan feltekerjük. Ujjnyi csigákat vágunk belőle éles késsel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 20–25 perc alatt készre sütjük. 🙂