Írd be, mit keresel:

Fantasztikus nyári krémleves – frissítő, citromos, kalóriaszegény

Nyáron szívesen készítek krémleveseket, mivel egyszerűen és gyorsan az asztalra tudom varázsolni. Ilyenkor még bőségesen teremnek a zöldségek a kertben, és a piacokon is igen nagy a kínálat, válogathatunk kedvünkre. 

Cookta - 2016.08.16.
Fantasztikus nyári krémleves – frissítő, citromos, kalóriaszegény

Bevallom, patisszonból eddig még krémlevest soha nem csináltam, sőt még nem is kóstoltam, így aztán tettem egy próbát. Az elkészült leves pedig nagyon ízletes és krémes, melyhez jól illett a pörkölt dió.

Nekem szerencsém van, mert a kertemben terem, leggyakrabban töltve készítem, mert nagyon mutatós. Húsa, íze, textúrája hasonlít a cukkinihez, így aki nem jut hozzá a csillagtökhöz, az cukkiniből is bátran elkészítheti.

Forrás:
Kard Éva

Citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves pörkölt dióval

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge patisszon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 5 dl víz
  • 2 maréknyi apróra tört dió

Elkészítés: A zsenge patisszonnak vájjuk ki a magját, majd vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra.

Egy edényben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a felkockázott patisszont, keverjük össze, majd együtt pároljuk pár percig. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, reszeljünk rá egy csipet szerecsendiót, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze, és pároljuk még pár percig. Ezután öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, míg a patisszon teljesen megpuhul – kb. 15 perc főzési idő alatt készre fő. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze, hogy selymesen sima állagú legyen.

Forrás:
Kard Éva

A diót törjük apróra, és egy teflonserpenyőben, állandó kevergetés és rázogatás mellett pörköljük meg, majd rögtön öntsük ki egy tányérra, nehogy megégjen. Pár pillanat alatt megpörkölődik!

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pörkölt dióval. Én még csepegtettem rá pár csepp dióolajat is, de ez el is hagyható.

Forrás:
Kard Éva

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.