Rizs, krumpli, saláta – valljuk be, legtöbbször nem vagyunk túl izgalmasak, ha köretről van szó. Most azonban egy olyan receptet mutatunk, ami nemcsak köretként, de akár önmagában, rágcsálnivalóként is megállja a helyét!
Nem ez az első alkalom, hogy a krumplit cukkinival helyettesítjük, hiszen mutattuk már nektek a cukkinicsipsz receptjét, de imádjuk grillezve, töltve és levesben is. Bár nem feltétlenül fogyókúrás köretről van szó, mivel panírozni fogjuk, viszont annyi nagy előnye van a sült krumplival szemben, hogy nem olajban, hanem sütőben sütjük ki, így egy sokkal könnyedebb, egészségesebb ételt kapunk.
Sült cukkini köret
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukkinikat alaposan megmossuk, és hosszanti csíkokra vágjuk. Sózzuk-borsozzuk a szeleteket, majd egyesével bepanírozzuk őket.
A bepanírozott cukkiniszeleteket sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük, pici olajjal megspricceljük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Házi majonézzel tálaljuk.