A virsli életmentő alapanyag a konyhában, gyors reggelinek vagy vacsorának sütve és főzve is nagyon finom, de kaphat komolyabb szerepet is, ha egy kis kreativitással kezeljük.
Virsli nélkül elképzelhetetlen a frankfurti leves, nem hiányozhat egy finom lecsóból, tökéletes feltét lehet főzeléken, de bundázva kisüthetjük corn dognak, sőt még grillrácson is megsüthetjük egy kellemes kerti partin.
Ha a grillezés mellett döntünk, érdemes megtölteni a virslit, ahogy tette Viktória is, a recept küldője. Igaz, hogy nagyon egyszerű étel, de feldobhatjuk egy izgalmas töltelékkel és mutatós tálalással. A töltelék természetesen sajtos, amit egy kis hagyma, bors ízesít, de egy kis szezámmaggal vagy finomra vágott földimogyoróval különlegessé tehető. A spirál alakban bevágott virsli pedig nemcsak mutatós, de így igazán sok töltelék is fér bele.
Sajtos töltött virsli
Hozzávalók 2 személynek:
A töltelékhez:
A salátához:
Elkészítés: A virsliket kettávágjuk, felszúrjuk egy nyársra, és spirál alakban bevágjuk. A töltelékhez a hagymát finomra vágjuk, a reszelt sajthoz adjuk egy csipet borssal, esetleg 1 evőkanál szezámmagot vagy darált földimogyorót is tehetünk bele, és vékony hurkát gyúrunk belőle, a virslibe töltjük.
Feldobjuk a grillrácsra, és pár perc alatt megsütjük.
Hozzá friss saláta a legjobb, amihez paprikát, paradicsomot, uborkát és hagymát felkockázunk, sózzuk, borsozzuk, és kis olívaolajjal meglocsoljuk.
A receptet és a fotót Chrenko Viktória küldte. Köszönjük!