Írd be, mit keresel:

Majonézes almasaláta – pikáns finomság mindenkorra

A majonéz a saláták egyik legjobb barátja, szinte bármihez illik, összhangba hozza a krémes öntet a legkülönfélébb hozzávalókat. Egy gyors és nagyon finom, almás változatot mutatunk.

Cookta - 2016.08.21.
Majonézes almasaláta – pikáns finomság mindenkorra

Az alma nagyon jól illik a majonézes salátákba, gondoljunk csak a franciasaláta örök sikerére. Míg a franciasalátánál a vegyes zöldségeket egy kis csemegeuborkával az alma pikánssá teszi, meg is fordíthatjuk az arányokat, és az almát a saláta főszereplőjévé tehetjük, mint a következő receptben is, ahol a gyümölcsöt a hozzá remekül passzoló sajt egészíti ki, kerül bele még újhagyma és főtt tojás, mindezt pedig tejföllel lazított majonéz, vagyis tartármártás fogja össze.

Gyorsan elkészíthető finom fogás, ami tökéletes kísérője lehet bármilyen grillezett húsnak, halnak, rántott hús mellé is ideális választás, de akár magában is megállja a helyét vacsorára egy kis pirítóssal.

Forrás:
Bodnár Éva

Zöldalmás-sajtos saláta

Hozzávalók:

  • 2 főtt tojás
  • 5 dkg kemény sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 darab zöldalma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • fél citrom leve
  • néhány csepp folyékony édesítő
  • zöldsaláta

Elkészítés: A majonézt és a tejfölt összekeverjük egy csipet sóval és néhány csepp édesítővel, vagyis tartármártást készítünk.

Az almát meghámozzuk, káposztareszelőn lereszeljük, és megöntözzük a citrom levével. Lereszeljük a sajtot is. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd az almával és a sajttal együtt belekeverjük a tartármártásba. Hozzákeverjük a kockára összevágott főtt tojásokat, az egyiknek a sárgáját a saláta tetejére reszeljük. 

Salátaágyra rendezzük, almával vagy retekkel díszítjük. Bármilyen húsételhez finom ez a saláta.

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.