Írd be, mit keresel:

A kávézacc nem a kukába való: nagyon jól újrahasznosítható!

Felkelünk, főzünk egy kávét, a zaccot pedig még azzal a mozdulattal dobjuk is a kukába... Szinte mindenki végigcsinálja ezt a rutint reggelente, pedig az elhasznált kávézaccot még rengeteg módon fel lehetne használni. Mutatunk néhányat, hátha megváltozik a beidegződés!

Cookta - 2016.08.23.
A kávézacc nem a kukába való: nagyon jól újrahasznosítható!

Abban biztosan különbözik a véleményünk, hogy milyen a tökéletes kávé, de van a kávézásnak egy pontja, amit szinte mindannyian ugyanúgy csinálunk: kidobjuk a kukába a zaccot, pedig az elhasznált kávéőrlemény még azután is tele van jótékony hatással, miután már megittuk az első bögre ébresztőt. Ráadásul pénzt is spórolhatunk a felhasználásával, és teljesen természetes alapanyaggal van dolgunk. Lássuk csak, mi mindenre jó!

Forrás:
iStock

1. Távol tartja a bogarakat

Csak kevesen tudják, hogy a hangyák ki nem állhatják a kávé illatát, szóval máris megvan a természetes szer, ami távol tartja őket a konyhától. Csak hagyjuk megszáradni a zaccot, és szórjunk belőle egy keveset azokba a sarkokba, ahol közlekednek. Ezenkívül kis batyukba téve beakaszthatjuk a ruhásszekrényekbe is – szigorúan alaposan megszárítva, mert különben megpenészedik! –, ugyanis a molyok sem kedvelik annyira a kávét, mint mi! Sőt: gyűlölik!

2. Boldoggá teszi a növényeket 

A kávézacc tele van magnéziummal, nitrogénnel, kalciummal és káliummal – szóval lényegében tökéletes „műtrágya”, vagyis tápanyag gyanánt. Ha a reggeli kávéból származó zaccot mostantól nem a kukába, hanem a virágcserepekbe vagy az ágyásokba öntjük, a növények biztosan hálásak lesznek a változásért. Ráadásul elijeszti a kártevőket is, mivel nemcsak a hangyák, hanem a csigák is utálják a kávészagot. A földigilisztákat cserébe odavonzza, akik a kertészek legjobb barátai!

További kávézaccos praktikákat itt találtok >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.