Írd be, mit keresel:

Főszerepben a sólet, a tartalmas babos egytálétel

Tartalmas, legendás egytálétel a sólet, ami ezer és egy módon készülhet. A zsidó konyha klasszikus fogása, amit országonként másképp készítenek – ezeket az izgalmas variációkat kóstolhatjuk meg – többek között – a 2. Sóletfesztiválon.

Cookta - 2016.08.27.
Főszerepben a sólet, a tartalmas babos egytálétel

Augusztus utolsó vasárnapján, 28-án a sólet lesz a főszereplő Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában, ahol rengeteg program, sóletfőző verseny, gasztronómiai kerekasztal-beszélgetések, kóstolók, koncertek, gyerekprogramok várják az érdeklődőket. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek, akik 10 és 16 óra között óránként készíthetik folyamatosan a saját sóletjüket, amihez 45 perc áll rendelkezésre, majd a versenyművek mennek a sütőbe, ahol 3 órát időznek. A frissen elkészült sóleteket bárki megkóstolhatja és értékelheti, majd a nap végén kerül sor a zsűrizésre, az összes „versenysólet” ismeretében.

Forrás:
Hámori Zsófia

De sóletről a szervezők is gondoskodnak, a fesztivál különlegessége ugyanis, hogy 6-féle kóser sólettel készülnek. A magyar sólet számunkra a klasszikus, ami füstölt libával, babbal, gerslivel készül, míg a lengyel sólet kevésbé húsos és fűszeres, és ebben marhabélbe töltött tésztaféle fő. Lesz izraeli sólet is, amibe a bab mellett csirkehús kerül, marokkói sólet, amelyben van rizs, aszalt gyümölcs és datolya is, valamint jemeni sólet, ami egy levesesebb fogás, amit szegfűszeg és koriander fűszerez, és leggyakrabban pitával mártogatva fogyasztják. A hatodik fajta pedig az úgynevezett amerikai sólet, ami a világháború utáni időszakhoz kapcsolódik, és elég extra, ínyenc alapanyagokkal gazdagítják, mint amilyen a whiskey vagy akár a kávé.

A sólet mellett természetesen lesznek más finomságok is, a világ minden pontjáról szeretnék bemutatni a kóser konyha gazdagságát.

2016. augusztus 28. 10.00–21.00
Budapest VII., Kazinczy utca
Bővebb információ és részletes program >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.