Írd be, mit keresel:

Frissítő hideg leves – gazpacho sajtropogóssal

Most a legfinomabb a szabadföldi paradicsom, ráadásul a piacon járva rálelhetünk a hatalmas ökörszív fajtára is. Édes, lédús, isteni – ebből készítettem most egy finom spanyol levest.

Cookta - 2016.08.27.
Frissítő hideg leves – gazpacho sajtropogóssal

Paradicsom rengetegféle létezik, piros és sárga, gömbölyű, hosszúkás, körte alakú, datolya vagy cseresznye, mindnek megvan a helye és mindet kedvelem, de véleményem szerint az ökörszív az egyik legfinomabb fajta, melyből most én a kedvenc levesemet, a GAZPACHÓ-t készítettem el.

Nagyon egyszerű recept, mennyiséget most nem is mondok, szabadon lehet variálni és menet közben kóstolni. A gazpacho alapesetben főzés nélkül készül, de én most a sűrűségét és textúráját adó kenyeret olívaolajon kicsit megpirítottam, ami elég jó ötletnek bizonyult, legközelebb is így készítem.

Jéghidegen ajánlom, előételnek vagy egy laza uzsonna gyanánt. Megmutatok egy egyszerű SAJTROPOGÓST is hozzá, mely bármilyen félkemény vagy kemény sajtból is elkészíthető, és nemcsak elegáns, hanem iszonyú jól is illik ehhez a leveshez.

Objektum doboz

Gazpacho sajtropogóssal

Hozzávalók: érett szabadföldi paradicsom, uborka, húsos paprika, hagyma, fokhagyma, ciabatta kenyér, olívaolaj, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, só, bors, reszelt sajt a ropogóshoz

Elkészítés: A paradicsomok héját bemetsszük kereszt alakban, és forró vízbe dobjuk 1 percre, majd jeges vízben lehűtjük, a vízből kiemelve a héját lehúzzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkozkázzuk.

A ciabattából szeleteket vágunk, és forró olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tálba tesszük, és vizet öntünk rá. Sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot adunk hozzá, majd turmixba tesszük az előkészített zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával és sok friss bazsalikommal, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Ezután alaposan lehűtjük.

Félkemény vagy kemény sajtot sütőpapírra reszelünk, kör alakban elrendezzük, és 185 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, hogy megkeményedjen, majd lapáttal alányúlva leemeljük a sütőpapírról. A jéghidegre hűtött levessel tálaljuk.

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.