Írd be, mit keresel:

Ezeket a hot dogokat nem biztos, hogy megennénk

Nem is olyan régen mutattuk nektek, ahogy egy anyuka zseniális kreativitással készíti el kisfiának az ételt, most pedig a boredpanda oldalán találtunk egy hasonló gyöngyszemet. Az elkövető ezúttal Jolita Vaitkute, aki az ételekben éli ki művészeti hajlamait. Most épp a hot dog a kedvenc alapanyaga. Nem szívesen harapnánk le Harry Potter, a kis herceg vagy a Mikulás fejét. Még akkor sem, ha azok virsliből vannak...

Cookta - 2016.08.29.
Ezeket a hot dogokat nem biztos, hogy megennénk

A mindössze húszéves litván lány ehető művészete egyre népszerűbb, és nem csak saját országában. A weboldalán számos érdekes projektjét nézhetjük meg, ezek között vannak olyan anyagok, amelyek már megrendelésre készültek különböző reklámokhoz, eseményekhez, illetve találunk olyan alkotásokat is, amelyek kimondottan saját projetként születtek meg. A lány azt írja magáról, hogy szinte minden ételben meglátja a fantáziát, legyen az csokoládé, tészta, szószok, amelyeket aztán különböző szövetekkel, textúrákkal kombinál.

Legújabb ötletének alapját a hot dog adta, amelyet különböző karaktereknek készített el. Így kelt hot dogként életre Harry Potter, Albert Einstein (ő egyébként visszatérő karakter a lány művészetében), Super Mario vagy Batman. A teljes sorozatot a boredpanda oldalán tudod megnézni.

Batman hot dogként:

hot-dog1

Forrás:
Boredpanda.com

A kis herceg hot dogként:

Forrás:
Boredpanda.com

És ilyeneket készít még a 20 éves Jolita:

Objektum doboz

Eseményekre, megrendelésre is készít fantasztikus tálalásokat. Mint például ezt az ételből készült Albert Einstein-portrét:

Objektum doboz

Converse cukorba mártva:

Objektum doboz

 

Ha még több ételérdekességre vagy kíváncsi, látogass el Jolita Instagramjára is.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.