Véleményem szerint az egyik legkevésbé izgalmas része a csirkének a melle. Meglehetősen semleges, és ha csak egy picit is túlsütjük, akkor kellemetlenül száraz, jellegtelen lesz az ételünk. Nem hiába szokták különféle dolgokkal megtölteni, vagy valamilyen szaftos étel formájában elkészíteni.
Ha viszont valami igazán vagány és ízgazdag ropogtatnivalóra vágyunk, akkor a csirke húsába kell csempészni valamit, ami egyrészt ízesíti, másrészt lazítja a mell feszes, zsírmentes karakterét.
Mindenki találkozhatott már gyorsétteremben csirkenuggetsszel, mely nem sima rántott csirkemell, hanem egyfajta csirkemellpép, melyben sokszor nem tudhatjuk, mi minden található. Az ízét kedveljük, de egyfajta gyanúval tekintünk rá, hiszen hasonlóan a bolti halrudacskához, a gyorséttermi nuggets esetében sem lehetünk biztosak az összetevők minőségében.
Ellenben ha mi magunk készítjük, akkor semmiképpen nem fogunk gyanakodni. Az alábbi recept szerint sokszor készítek otthon a családnak nuggetset. Kiváló alapanyagokból áll össze, nem beszélve, hogy egyszerű és nagyon finom.
Mostanában előszeretettel használok panírozáshoz corn flakest, mely sokkal roppanósabb bundát eredményez, mint a hagyományos morzsa. Előtte pedig a már tőlem megszokott módon, liszt és tojás keverékéből készült sűrű tésztába forgatom.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Csirkenuggets
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát és a csirkemellfilét felkockázzuk. A tejszínnel, a fűszerekkel és a szódabikarbónával együtt aprítógépbe tesszük, és pépesítjük.
Egy négyszögletű formát fóliával kibélelünk, és a pépet körülbelül 2 cm magasan a formában elterítjük, majd fagyasztóban jól kidermesztjük körülbelül 1,5 óra alatt.
Kivesszük a fóliából, majd tetszőleges formájúra felszeleteljük.
Liszt és tojás keverékéből sűrű tésztát készítünk, majd ebbe forgatjuk a csirkemellet. Corn flakest durvára törünk, majd meghempergetjük benne a formázott húst.
Forró, 175–180 fokos olajban 5–6 perc alatt kisütjük.
Különböző szószokkal kínáljuk.