Írd be, mit keresel:

Mesésen finom és egyszerű süti: barackos-áfonyás pite

Már a sülő pitetorta illata is annyira fantasztikus: ahogy a vanília és az érett barack édessége keveredik, betölti a konyhát és az egész lakást, órák múlva is otthonosságot sugall, békebeli szép időket, pedig a recept rettentően egyszerű.

Cookta - 2016.09.01.
Mesésen finom és egyszerű süti: barackos-áfonyás pite

A piténk alapja a mindig jó joghurtos kevert tészta, amihez ráadásul a joghurtospohár a mérőedény, így egy keverőtálon és a piteformán kívül csak a kézi robotgép habverőire lesz szükségünk. Pár perc az összeállítása, a sütőben – a pitetál méretétől függően – 30 perc alatt el is készül. A tésztája nagyon könnyű, nem szárad ki, és ha napok múlva maradna még belőle valami csoda folytán, akkor is puha – a joghurtnak (és az olajnak) köszönhetően.

Forrás:
iStock

A joghurt helyett használhatunk bátran kefirt vagy tejfölt is, mindegyikkel jó lesz, a vaníliás cukrot viszont ne hagyjuk ki belőle, mert mennyeien illik mind az őszibarackhoz, mind az áfonyához. Aki szeretné, dúsíthatja a tésztát más fűszerekkel, darált mandulával vagy kókuszreszelékkel, de az alapváltozat is nagyon gazdag ízvilágú a szaftos baracknak köszönhetően. Ja, nektarinnal is ugyanúgy elkészíthető természetesen!

Forrás:
iStock

Barackos-áfonyás kevert pite

Hozzávalók:

  • 2 kis pohár natúr joghurt (a joghurtospohár lesz a mérce)
  • 4 pohár liszt
  • 1 pohár cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 50 dkg őszibarack
  • maréknyi áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tészta alapanyagait egy keverőtálba mérjük, kézi habverővel simára keverjük néhány perc alatt.

Egy kapcsos tortaformát kikenük és lisztezünk, majd a tésztát belesimítjuk. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal, megszórjuk az áfonyával, meghintjük a vaníliás cukorral.

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, ekkor tűpróbával ellenőrizzük, és ha szükséges, még addig sütjük, amíg már nem ragad rá tészta.

Langyosra hűlve kivesszük a kapcsos formából, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.