Írd be, mit keresel:

Nemcsak finomabb, de egészségesebb is a csúnya gyümölcs

A szépség utáni vágyunkat mindenre kiterjesztjük, már a polcokra is csak tökéletes formájú zöldségek kerülnek, a csúnyább társaik pedig egyszerűen hulladékként végzik. Pedig a tanulmányok azt mutatják, hogy ennek pont fordítva kéne történni. Már ha a tápanyagtartalmukat és az ízüket nézzük.

Cookta - 2016.09.01.
Nemcsak finomabb, de egészségesebb is a csúnya gyümölcs
Objektum doboz

Eliza Greenman, egy fiatal farmer, megállapította, hogy a csúnyácska gyümölcsök édesebbek, kb. 2–5 százalékkal magasabb cukortartalommal bírnak, mint a csinosabb társaik. Ráadásul egy tanulmány is megállapította 2010-ben, hogy a sérülésekkel és a különféle dudorokkal rendelkező zöldség- és gyümölcsfélék több tápanyagot és antioxidánst tartalmaznak. A felfedezésről még egy animációs videó is készült.

Objektum doboz

Az ételpazarlás ellen és egyben a csúnya zöldségek/gyümölcsök védelmében több kampány is indult. Legutóbb Franciaországban készítettek egy jópofa kampányt, ami sikeresnek is mondható, ugyanis az európai média is pozitívan reagált rá, de a francia vásárlók is örültek neki, és boldogan vásárolták meg az olcsóbb, fura alakú, úgynevezett „moche”, vagyis csúnya árut – illetve az ezekből készült leveseket, ivóleveket.
 

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.