Írd be, mit keresel:

Áfonyás jégkrém egészségesen

Szép időben legjobb desszert egy hűsítő fagyi, amit szokásomhoz híven vegán és cukormentes változatban készítek. Szerencsére még nyárias az idő, és egyik kedvencemnek, az áfonyának is most van szezonja, így ebből készítettem.

Cookta - 2016.09.03.
Áfonyás jégkrém egészségesen

Csodás a színe és az íze is az áfonyának, valamint igen egészséges, jótékony hatású gyümölcs, magában is nagyon szeretjük bekapkodni, de smoothie-nak, turmixnak is szeretjük, így adta magát, hogy jégkrémnek is kipróbáljuk. A kertünkben érő fekete ribizliből is tettem hozzá, ez még vadított is a színén…

A krémességről a kókusztej gondoskodik, az édességről kedvenc édesítőszerem, a datolya, egy kis vaníliával és kardamommal fűszereztem: nagyon jól illik hozzá, különlegessé teszi, pedig igazán egyszerű a recept. Próbáljátok ki, nagyon finom!

Forrás:
Színek és virágok blog

Kókuszos-áfonyás jégkrém (cukormentes, vegán)

Hozzávalók:

  • 3 dl áfonya
  • 3-4 evőkanál fekete ribizli
  • 3 dl zsíros kókusztej (éjszakára behűtve)
  • 2 darab datolya
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • ízlés szerint őrölt kardamom

Elkészítése: A kókusztejet tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd kanalazzuk ki a sűrű, fehér krémréteget belőle. Turmixoljuk össze a gyümölcsökkel, a datolyával, a vanília kikapart magjaival és egy kevés őrölt kardamommal. 

Öntsük jégkrémformákba, és már mehet is a fagyasztóba, majd kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül. 

Fogyasztás előtt egy pillanatra tegyük forró víz alá, így könnyedén eltávolítható a formából.

Forrás:
Színek és virágok blog

További egészséges finomságok a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.