Szép időben legjobb desszert egy hűsítő fagyi, amit szokásomhoz híven vegán és cukormentes változatban készítek. Szerencsére még nyárias az idő, és egyik kedvencemnek, az áfonyának is most van szezonja, így ebből készítettem.
Csodás a színe és az íze is az áfonyának, valamint igen egészséges, jótékony hatású gyümölcs, magában is nagyon szeretjük bekapkodni, de smoothie-nak, turmixnak is szeretjük, így adta magát, hogy jégkrémnek is kipróbáljuk. A kertünkben érő fekete ribizliből is tettem hozzá, ez még vadított is a színén…
A krémességről a kókusztej gondoskodik, az édességről kedvenc édesítőszerem, a datolya, egy kis vaníliával és kardamommal fűszereztem: nagyon jól illik hozzá, különlegessé teszi, pedig igazán egyszerű a recept. Próbáljátok ki, nagyon finom!
Kókuszos-áfonyás jégkrém (cukormentes, vegán)
Hozzávalók:
Elkészítése: A kókusztejet tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd kanalazzuk ki a sűrű, fehér krémréteget belőle. Turmixoljuk össze a gyümölcsökkel, a datolyával, a vanília kikapart magjaival és egy kevés őrölt kardamommal.
Öntsük jégkrémformákba, és már mehet is a fagyasztóba, majd kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül.
Fogyasztás előtt egy pillanatra tegyük forró víz alá, így könnyedén eltávolítható a formából.