Írd be, mit keresel:

Ezzel az étellel jótékonykodnak most a világ legjobb szakácsai

A világ szakácsai egy fantasztikus kezdeményezéssel rukkoltak elő a tragikus olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére: a leginkább érintett Amatrice kedvelt fogását felvették étlapjukra, az étel árából befolyt összeget pedig eljuttatják a földrengés áldozatainak. Magyar csapat is csatlakozott, erről itt írtunk, de most megmutatjuk a híres receptet is. 

Cookta - 2016.09.03.
Ezzel az étellel jótékonykodnak most a világ legjobb szakácsai

Egyszerű és ízig-vérig olasz recept, több száz éves olasz fogás, amit valaha a pásztorok készítettek maguknak füstölt tokaszalonnával, bazsalikommal és parmezánnal, jó tartalmas, emberes étel volt, ami csak később vált paradicsomossá és jóval könnyebbé, ez a változat ismert ma amatriciana néven. Spagettivel, pennével, bucatini és rigatoni tésztákkal készül leggyakrabban, az olaszok szerint ezeket fogja be legjobban a kis csilivel megbolondított egyszerű olasz szósz, all'amatriciana, vagyis Amatrice módra készítve.

Forrás:
iStock

Pasta all'amatriciana – Tészta Amatrice módra

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta – bucatini, spagetti, rigatoni, vagy amit szeretünk
  • 20 dkg füstölt tokaszalonna vagy bacon
  • 40 dkg konzervparadicsom
  • 1 csilipaprika
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés: A felkockázott szalonnát egy serpenyőbe tesszük, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnát megpirítjuk,
hozzáadjuk a finomra vágott csilipaprikát. Ezután felöntjük a darabolt konzervparadicsommal és a levével, sózzuk, borsozzuk, majd 10-15 percig főzzük gyenge tűzön, amíg be nem sűrűsödik.

Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összeforgatjuk a szósszal, és reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.