Az már nem újdonság, hogy az Instagramra rengetegen töltenek fel ételfotókat, legyen az saját készítésű vagy egy étterem által elkészített finomság képe. A legújabb trend a különleges desszertek posztolása, mintha egy verseny kezdett volna kialakulni, hogy ki tud minél furább édességet készíteni.
A kreatív desszerteket jelenleg óriási hájp vesz körül, amit jócskán generál az Instagram is, újabbnál újabb felhasználók állnak be a sorba, és osztják meg a furábbnál furább desszertek fotóit és receptjeit. Van, aki csupán hobbiból készíti őket, van, aki arra használja, hogy reklámozza saját gasztroművészetét. Giada De Laurentiis világhírű séf szerint a szociális média életében fontos szerepet játszik az étkezési kultúra, melynek formálásában – hála a közösségi médiának – bárki részt vehet. Mi pedig örülünk ennek a trendnek, ugyanis rengeteg inspirációforrást találunk a feltöltött képeken köszönhetően.
Nézzünk pár érdekességet az Instagramról: ezeket az accountokat egyébként érdemes bekövetni.
A sima croissant ideje lejárt, az új mánia az érdekes töltelékekkel gazdagított croissant-ok, mint például ez a funfetti krémmel töltött finomság:
Shelly Jarosky Instagramját érdemes bekövetni, nála csupa érdekességet és óriási kalóriabombákat találunk, mint például ez az egészen óriási csokishake:
A 10Below Ice Creamnek is jót tett az Instagram. Állítólag csupa pozitív visszajelzést kaptak, amikor megosztották a henger alakú fagyijuk posztját:
Óriási sikere van a fánk és a croissant keresztezésének, az úgynevzett cronutnak. Dominique Ansel, aki úttörője ennek az édességnek, nem gondolta, hogy ilyen népszerű lesz: