Írd be, mit keresel:

Bundás kenyér így és úgy, sokféle változatban

Az egyik legegyszerűbb étel, de olyan finom, gyors, kiadós és praktikus, hogy érdemes variálni. Reggelire és vacsorára is remek, de még főzelék feltétjének is kiváló.

Cookta - 2016.09.05.
Bundás kenyér így és úgy, sokféle változatban

Klasszik

A legegyszerűbb és klasszikus változat, ha a kissé szikkadt kenyérszeletet egy kis sóval felvert tojásban megforgatjuk, majd kevés olajban kisütjük. Már így is nagyon finom, de a tetejére rakhatunk tejfölt és reszelt sajtot, hozzá egy kis cikkekre vágott paradicsom vagy karikázott uborka – tökéletes vacsora.

Forrás:
iStock

Tepsis 

Mindezt készíthetjük sütőben is, így garantáltan kevesebb zsiradékot szív magába, és olajszag sem lesz a konyhában, lakásban. Nagyon bevált nekünk, és még meg is tölthetjük sonkával, sajttal, mint ebben a receptben >>

Forrás:
Kard Éva

Töltve

Hogy meg ne unjuk a bundás kenyeret, vagy hogy igazi vacsorává, kiadós fogássá tegyük, meg is tölthetjük: két vékony szelet kenyér közé tehetünk egy szelet sonkát és sajtot, szalámit és sajtot, ezeket a szendvicseket is megmárthatjuk felvert tojásban, majd süthetjük kevés olajban vagy sütőben.

Ínyenc szintre is emelhetjük a bundás kenyeret: vékonyra szeletelt körte és kéksajt, párolt fokhagymás spenót és gorgonzola, alma és gouda sajt, májkrém és vékonyra szelt lilahagyma is szuper tölteléke lehet a töltött bundás kenyérnek. A variációk végtelenek, csak a fantáziánk szabhat határt!

Édesen

Elsőre furcsa lehet ez az édes változat, de érdemes kipróbálni: a franciák és egyre gyakrabban – tőlük átvéve az amerikaiak is – előszeretettel készítik a pain pedu vagy french toast nevű finomságot, az édes bundás kenyeret. A kissé szikkadtabb felszeletelt kenyeret vagy kalácsot, brióst tejszínnel elhabart tojásba mártják, majd szigorúan vajban megsütik. 

Forrás:
iStock

Gofrisütőben sütve

Legyen édes vagy sós, gofrisütőben látványos és gyors változat, ha a tojásban megforgatott kenyeret nem serpenyőben, hanem olajjal kikent gofrisütőben sütjük meg. Szeretjük, gyors, kiadós, szuper finomság egy kis édes vagy sós tejföllel, attól függően, hogy édes vagy sós a bundás kenyerünk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.