Írd be, mit keresel:

Omlós Oreo keksz, házilag a legfinomabb

A világ legnépszerűbb keksze a ropogós és krémes fekete-fehér édesség. Két csokis lap között tejszínes töltelék, a nagyon kakaós tészta és az édes krém összhangja mindenkit levesz a lábáról. Házilag készítve még finomabb, és nem is bonyolult!

Cookta - 2016.09.06.
Omlós Oreo keksz, házilag a legfinomabb

Sokak első számű kedvence, mások szerint nem versenyezhet a hazai Pilóta keksszel, és csak jó marketingjének köszönheti népszerűségét. Tekintsünk rá úgy, hogy ami nekünk a Pilóta, az amerikaiaknak az Oreo. Az a keksz, amiből mindig van otthon tartalékban, amin generációk nőttek fel, ami a gyerekkori otthonosság egyfajta szimbóluma, vagyis nem egyszerűen finom, de érzelmileg is sokat jelent.

Ráadásul az Oreo sikertörténete nem tegnap kezdődött: ki gondolná, hogy több mint 100 éves?! 1912-ben kezdték gyártani, és bár számtalan apró változtatáson esett át azóta, és ma már rengeteg fajtában és ízesítéssel létezik, a kezdetektől fogva őrülten népszerű. 

Forrás:
iStock

Nem csoda hát, hogy házi változatokat is kikísérleteztek a lelkes konyhatündérek, ahogy más népszerű édességeknél, így például a Raffaello vagy Sport szelet esetén. Mi most egy jól bevált házi Oreo receptet mutatunk, ami nemcsak isteni finom, de könnyen, gyorsan elkészíthető.

Oreo keksz házilag

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vanília-esszencia

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót keverőtálba tesszük, összekeverjük. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és a tojást, és összegyúrjuk, majd gombóccá formázzuk, és 30 percet hűvös helyen pihentetjük.

Közben a krémhez a lágy vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília-esszenciával, majd a tejszínt is hozzáadva még egy kicsit krémesre keverjük, majd a hűtőbe tesszük.

A tésztát nem túl vékonyra kinyújtjuk, kosárka formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 170 fokra melegített sütőben 8–10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha puhának tűnik a keksz kivételkor, kihűlés után roppanós lesz.

Ha kihűltek a kekszek, teáskanállal halmokat rakunk a kekszekre, és egy másik keksszel befedjük, majd finoman addig nyomjuk, amig a krém eléri a kekszek szélét.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.