Írd be, mit keresel:

Uzsonnaötletek finnyás gyerekeknek

Itt a szeptember, és ezzel együtt az iskola, elkezdődnek az őrült reggeli rohanások, kapkodások és fejtörések, hogy mit is csomagoljon a szülő a gyermekének tízóraira. Összegyűjtöttünk pár gondolatot, amelyek segíthetnek, ha kajacsomagolásra kerül a sor.

Cookta - 2016.09.07.
Uzsonnaötletek finnyás gyerekeknek

Dobozok és kulacsok

Először is érdemes beszerezni szuper uzsisdobozokat és kulacsokat. A dobozok legyenek minél színesebbek, vidámabbak, olyanok, amin a gyerekek kedvenc mesehőse, állatkája vagy egyéb karaktere van, hogy ettől is kedvet kapjanak az evéshez.

Ha van otthon olyan doboz, ami egyszínű, akár tele is matricázhatjuk, csak arra kell figyelni, hogy ne papír alapú vignetta legyen, mivel az pikk-pakk leázna a mosogatásnál.

Forrás:
Molnár Anikó

Bento-box

A lehető legpraktikusabb uzsonnásdoboz az úgynevezett bento-box, vagyis osztott doboz. Japánból származik, de szerencsénkre már itthon is számtalan helyen hozzájuthatunk. A japánok a bento nevet nemcsak a dobozra, hanem egy étkezési formára is használják, amikor különböző ételeket együttesen, de elkülönítve fogyasztanak – mint például rizst, halat, savanyított és főtt zöldségeket – egy speciálisan készült dobozkákban, a már említett bento-boxban.

Előnyük, hogy ebbe egyszerre többféle ételt is tehetünk anélkül, hogy összekeverednének. Vagyis ha a csemete az egyik alapanyagot nem szeretné megenni, akkor nem finnyáskodhat majd azon, hogy az hozzáért például a többi ételhez – ezért nem hajlandó megenni.

Szuper uzsonnatippek és dobozlelőhelyek a cikk folytatásában >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.