Írd be, mit keresel:

A tökéletes sajtos-sonkás vendégváró falat

Mit csináljunk, ha vendégeket várunk, de nincs túl sok időnk arra, hogy összedobjunk valami ropogtatnivaló finomságot? A válasz a leveles tészta!

Cookta - 2016.09.07.
A tökéletes sajtos-sonkás vendégváró falat

Mindegy, hogy sós vagy édes falatokra vágyunk, a leveles tészta tökéletes alapanyag, ha gyorsan alkotnánk valami finomat. Legyen szó házi készítésűről vagy boltiról, mindössze annyit kell csak rá várni, amíg kiolvad, majd tölthetjük is meg kedvünk szerint.

Készíthetünk belőle egyszerű sajtos csavartat is, mi most egy extrább, sajttal és sonkával alaposan megpakolt verziót mutatunk. Sütéssel együtt körülbelül fél óra alatt elkészül, fogyaszthatjuk reggelire, uzsonnára, vagy ahogy fentebb is említettük, remek választás lehet, ha éppen vendégeket várunk. Az egyetlen kihívás, hogy el ne fogyjon, mielőtt még megérkeznének…

Leveles tészta sonkával és sajttal töltve

Forrás:
Cookta.hu

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 5 evőkanál dijoni mustár
  • 25 dkg csíkokra vágott sonka
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb sütőlapot meglocsolunk olajjal.

A kiolvadt leveles tésztákat 9×8 cm-es lapokra vágjuk, majd megkenjük őket mustárral, ezután megszórjuk a sonkával és a sajttal.

A leveles tészta egyik sarkát megkenjünk a felvert tojással. Először a másik, nem megkent sarkát hajtjuk fel a töltelékre, majd ráhajtjuk a tojással megkent sarkot, hogy jól összetapadjanak.

Ha az összessel megvagyunk, ráhelyezzük őket a sütőlapra, a tetejüket pedig megkenjünk a felvert tojással. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.