Mit csináljunk, ha vendégeket várunk, de nincs túl sok időnk arra, hogy összedobjunk valami ropogtatnivaló finomságot? A válasz a leveles tészta!
Mindegy, hogy sós vagy édes falatokra vágyunk, a leveles tészta tökéletes alapanyag, ha gyorsan alkotnánk valami finomat. Legyen szó házi készítésűről vagy boltiról, mindössze annyit kell csak rá várni, amíg kiolvad, majd tölthetjük is meg kedvünk szerint.
Készíthetünk belőle egyszerű sajtos csavartat is, mi most egy extrább, sajttal és sonkával alaposan megpakolt verziót mutatunk. Sütéssel együtt körülbelül fél óra alatt elkészül, fogyaszthatjuk reggelire, uzsonnára, vagy ahogy fentebb is említettük, remek választás lehet, ha éppen vendégeket várunk. Az egyetlen kihívás, hogy el ne fogyjon, mielőtt még megérkeznének…
Leveles tészta sonkával és sajttal töltve
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb sütőlapot meglocsolunk olajjal.
A kiolvadt leveles tésztákat 9×8 cm-es lapokra vágjuk, majd megkenjük őket mustárral, ezután megszórjuk a sonkával és a sajttal.
A leveles tészta egyik sarkát megkenjünk a felvert tojással. Először a másik, nem megkent sarkát hajtjuk fel a töltelékre, majd ráhajtjuk a tojással megkent sarkot, hogy jól összetapadjanak.
Ha az összessel megvagyunk, ráhelyezzük őket a sütőlapra, a tetejüket pedig megkenjünk a felvert tojással. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.