Írd be, mit keresel:

Baconben sült csirkemell mediterrán töltelékkel

A csirkemellet sokan kedvelik, de vannak, akik jellegtelennek és száraznak tartják. Jó hírünk van: ha megfelelően készítjük, nem lesz se száraz, se jellegtelen, bizonyság erre ez a mediterrán hangulatú fetás töltött csirkemell, ami baconben sütve omlós, kellemesen fűszeres lesz.

Cookta - 2016.09.07.
Baconben sült csirkemell mediterrán töltelékkel

A friss bazsalikomról elsőként a mozzarellára asszociálunk, ha sajtokról van szó, pedig a fetához is nagyon jól illik, hát még egy kis fokhagymával megbolondítva – tejföllel krémesre keverve gyors és nagyon friss, mediterrán szendvicskrémet kapunk, amit akár kenyérre kenve, akár hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva kínálhatunk azonnali fogyasztásra. 

De ezzel a szuper krémmel megtölthetünk zöldséget vagy húst is, mint az alábbi receptben a csirkemellet. Akár bundázva és olajban sütve, akár baconbe tekerve és serpenyősen elkészítve nagyon ízletes fogást kapunk, alig fél óra alatt. Friss, színes salátával, de akár krumplipürével, párolt rizzsel, grillzöldségekkel is tálalhatjuk, nem fog csalódást okozni.

Forrás:
iStock

Fetával töltött csirkemell baconben sütve

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 15 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 8 szelet bacon
  • kevés olaj

Elkészítés: A csirkemellfiléket egy éles és hegyes késsel felszúrjuk a vastagabb oldaluktól a vékonyabb felé, vagyis a húsba egy mély zsebet vágunk. Nem sózzuk, mert a feta és a bacon is sós, így kívülről és belülről is kap majd elég sót a hús.

A töltelékhez a fetát tálba morzsoljuk, a fokhagymát hozzáreszeltjük, a finomra vágott bazsalikomot is hozzáadjuk, elkeverjük, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk. A húsba vágott zsebekbe töltjük a fűszeres fetát, hústűvel megtűzzük, és mindegyiket 2-2 baconszeletbe göngyöljük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a csirkemelleket időnként megforgatva körbepirítjuk, majd egy kis vizet aláöntve lefedjük, és a lángot visszavéve, a húst időnként meg-megforgatva puhára sütjük kb. 20–25 perc alatt.

Szeletelve tálaljuk, köretnek krumplipürét, párolt rizst vagy salátát kínálhatunk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.