A csirkemellet sokan kedvelik, de vannak, akik jellegtelennek és száraznak tartják. Jó hírünk van: ha megfelelően készítjük, nem lesz se száraz, se jellegtelen, bizonyság erre ez a mediterrán hangulatú fetás töltött csirkemell, ami baconben sütve omlós, kellemesen fűszeres lesz.
A friss bazsalikomról elsőként a mozzarellára asszociálunk, ha sajtokról van szó, pedig a fetához is nagyon jól illik, hát még egy kis fokhagymával megbolondítva – tejföllel krémesre keverve gyors és nagyon friss, mediterrán szendvicskrémet kapunk, amit akár kenyérre kenve, akár hasábokra vágott zöldségekkel mártogatva kínálhatunk azonnali fogyasztásra.
De ezzel a szuper krémmel megtölthetünk zöldséget vagy húst is, mint az alábbi receptben a csirkemellet. Akár bundázva és olajban sütve, akár baconbe tekerve és serpenyősen elkészítve nagyon ízletes fogást kapunk, alig fél óra alatt. Friss, színes salátával, de akár krumplipürével, párolt rizzsel, grillzöldségekkel is tálalhatjuk, nem fog csalódást okozni.
Fetával töltött csirkemell baconben sütve
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket egy éles és hegyes késsel felszúrjuk a vastagabb oldaluktól a vékonyabb felé, vagyis a húsba egy mély zsebet vágunk. Nem sózzuk, mert a feta és a bacon is sós, így kívülről és belülről is kap majd elég sót a hús.
A töltelékhez a fetát tálba morzsoljuk, a fokhagymát hozzáreszeltjük, a finomra vágott bazsalikomot is hozzáadjuk, elkeverjük, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk. A húsba vágott zsebekbe töltjük a fűszeres fetát, hústűvel megtűzzük, és mindegyiket 2-2 baconszeletbe göngyöljük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a csirkemelleket időnként megforgatva körbepirítjuk, majd egy kis vizet aláöntve lefedjük, és a lángot visszavéve, a húst időnként meg-megforgatva puhára sütjük kb. 20–25 perc alatt.
Szeletelve tálaljuk, köretnek krumplipürét, párolt rizst vagy salátát kínálhatunk.