Írd be, mit keresel:

Mediterrán tepsis csirke, ami magától elkészül

A tepsis fogások nemcsak finomak, de nagyon gyorsan összeállíthatóak, változatosan, épp a szezon vagy a hűtőnk kínálata alapján. Pár perc munka, és a sütő elvégzi a többit. Az egyik legnépszerűbb változat a krumplival együtt sült csirke, amit most mediterrán hangulatban készítünk el.

Cookta - 2016.09.09.
Mediterrán tepsis csirke, ami magától elkészül

Bőre ropogósra sül, húsa omlósra, sovány és mégis ízletes, viszonylag gyorsan meg is van: igen, ez a csirke, akár a mellét, akár a combját választjuk, de még csirkeszárnnyal is elkészíthető ez a fogás. A krumpli mellé érdemes más zöldégeket is a tepsibe dobálni, mert ettől szaftosabb és ízesebb lesz az ételünk. A paradicsomot, a zöldpaprikát és a hagymát mi semmi esetre sem hagynánk ki a tepsis fogásból, de tehetünk bele cukkinit, tököt, padlizsánt és gombát is akár.

A mediterrán hangulatot egy kis kakukkfűvel és fehérborral csempészhetjük bele ebbe a rém egyszerű, de nagyon finom fogásba, ha kedveljük, egy maréknyi olajbogyót is adhatunk hozzá, de ízlés szerint más zöldfűszerekkel – majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal –, kevés vagy sok fokhagymával is gazdagíthatjuk az ízeket. 

Jól illik hozzá egy joghurtos zöldsaláta, ami szintén pikk-pakk összeállítható, és máris kész a kiadós és mindenki kedvence tepsis fogás.

Forrás:
iStock

Mediterrán sült csirke tepsis zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell vagy csirkecomb
  • 1,2 kg kisebb szemű burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkét megmossuk, leszárítjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A krumplit alaposan megmossuk, félbevágjuk. A lila hagymát és a paradicsomot cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát felkockázzuk.

Az összes zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, meghintjük a kakukkfűvel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és alaposan összeforgatjuk. A csirkét a zöldségek közé-mellé tesszük, meglocsoljuk a fehérborral, lefedjük alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 percet sütjük, majd a fóliát levéve egy kicsit megpirítjuk.

A pirosra sült csirkét a fűszeres sült zöldségekkel tálaljuk, egy jó nagy adag salátával.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.