Írd be, mit keresel:

Mihez kezdjünk a túlérett gyümölccsel?

A friss gyümölcs látványa és íze is fantasztikus, már ha nem szedték le/be azt érési idő előtt. Aztán eljön az a pont, amikor bebarnul a banán, megpuhul az eper vagy elfonnyad az alma, mi legyen akkor? Menjen a kukába? NE! Használjuk fel pár tuti tippel!

Cookta - 2016.09.09.
Mihez kezdjünk a túlérett gyümölccsel?

A gyümölcsökért képesek vagyunk nagyobb összeget is kifizetni, majd szépen napokon át megfeledkezni róluk. Aztán amikor észhez kapunk, nyugtázzuk, ezek már bebarnultak, megpuhultak, elérkezett a kidobás ideje. ÁCSI! Még koránt sincs itt a vég számukra, ha megkegyelmezünk nekik, finomságokként hálálják majd meg!

Forrás:
iStock

Smoothie/turmix

Az egészséges, ép részek összeturmixolva szuperül helytállnak smoothie-ban, turmixban. És hogy mi a különbség a kettő között?

Smoothie: Ez csak zöldségekből és gyümölcsökből áll, semmilyen pluszhozzávaló nem kell hozzá. Azzal lehet megbolondítani, ha az alapanyagokat lefagyasztjuk, vagy jégkockát dobunk melléjük, így nyáron igazán hűsítő egészségbomba lehet belőle. Fűszerekkel kiegészítve is isteni vegán finomság.

Turmix: Itt már betársul valamilyen plusz is az eddigiekhez, például tej vagy joghurt.

Bármelyiket is választjuk, az érettebb gyümölcs kiváló alapanyag mindkettőhöz!

Forrás:
iStock

Ízesített víz

Azért kiváló a jól megérett gyümölcs a háznál, mert ebben a stádiumban már magasabb a cukortartalma. A diétázók most, lehet, felhördültek, de mértékkel bátran fogyaszthatunk ezekből a cukros dolgokból is. Ha már jóval édesebbek ezek a gyümölcsök, sokkal intenzívebb és finomabb ízt tudnak kölcsönözni a víznek, ha ötvözzük őket, mint ebben a receptben >>

Még nincs vége! További felhasználási tippek itt >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.