Írd be, mit keresel:

Leveles mini piték egyszerűen, házi pestóval és paradicsommal

A bazsalikom olyan gyönyörű a kertünkben, és a paradicsom is szépen piroslik, illatos, leves, nagyon finom, igyekszem minél többféle formában készíteni. Az előnyújtott leveles tésztának köszönhetően gyors, egyszerű és nagyon finom mini piték készültek most.

Cookta - 2016.09.10.
Leveles mini piték egyszerűen, házi pestóval és paradicsommal

Ennek a finomságnak a neve éppen az is lehetne, hogy a csodaszép és illatos bazsalikom találkozása a napérlelte piros paradicsommal. A kertben frissen szedett bazsalikomból pillanatok alatt egy finom pestót varázsoltam, majd az előkészített tésztákra kanalaztam. Ezután megpakoltam a vékonyra vágott paradicsomszeletekkel, őröltem rá frissen borsot, majd irány a sütő. 

Ezután már csak azt kellett türelmesen kivárni, hogy kisüljön, majd langyosra hűljön. Bátran mondhatom, hogy finomság, mert a ropogósra sült leveles tészta a bazsalikomos pestóval és a sült paradicsommal nagyon ízlett mindannyiunknak.

Forrás:
Kard Éva

Paradicsomos-pestós levél

Hozzávalók:
A bazsalikomos pestóhoz:

  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg parmezán (vagy más kemény sajt)
  • őrölt bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A friss bazsalikomlevélhez adjuk hozzá a diót, a reszelt sajtot, az olívaolajat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután turmixoljuk össze, és ha szükséges, még adjunk hozzá olívaolajat.

Forrás:
Kard Éva

A leveles pitékhez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6-8 db paradicsom
  • őrölt színes bors
  • 1 db tojás (kicsi)

Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1 cm-re késsel metsszük körbe úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át.

A tojást villával kissé verjük fel, majd kenjük le vele a tészta peremen belüli részét, majd a villával szurkáljuk meg több helyen.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a tésztákat.

Ezután kanalazzuk a tésztára az előzőleg elkészített pestót, majd helyezzük rá a vékonyra felszeletelt paradicsomot úgy, hogy a karikák kissé fedjék egymást. Végül ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá frissen színes borsot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt szép aranyszínűre, én légkeverésnél 170 fokon 20 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.