Írd be, mit keresel:

Nagy a különbség: így esznek Franciaországban és Amerikában

Mi szeretünk főzni és enni, mert az étkezés nekünk nemcsak táplálkozás, hanem élvezet és együttlét, az asztal mellett megnyílunk, beszélgetünk, együtt vagyunk, és ez nagyon fontos és jó. Hogy mennyire, azt az alábbi videó pontosan megmutatja.

Cookta - 2016.09.12.
Nagy a különbség: így esznek Franciaországban és Amerikában

Franciaországban naponta 2,5 órát töltenek étkezéssel, komótosan, beszélgetve költik el az ebédet és a vacsorát, a reggelit gyorsabban letudják, és nagyon fontos, hogy társaságban, együtt étkeznek. Amerikában ezzel szemben egyedül és habzsolva, gyorsan esznek, és nem is a street food és a hamburger az ok, hogy ennyire lélektelen az étkezés, hiszen a franciáknál is gyakori ebéd a szendvics, de annak is megadják a módját. Ha másra nem is futja, de egy parkban leülve, csupa zöldben költik el. A statisztikák szerint az étkezések 80%-át társaságban fogyasztják, ami alkalmat ad beszélgetésre, az élmények megosztására.

Objektum doboz

Amint az attn:video filmjében egy édes kisfiú mondja: szeretem, hogy az asztalnál az egész család ott ül és beszélget. Amerikában menet közben, sietősen, élvezetektől és kapcsolatoktól mentesen falják be az energiát adó kalóriákat, ami sem élvezetet, sem izgalmat, sem élményt nem jelent. Ezért az ebéd után még újabb örömforrásért – kekszért, sütiért, magas cukortartalmú desszertért nyúlnak, míg a franciáknak elég egy kis gyümölcs vagy joghurt, és persze néha belefér egy kis ínyenc édesség is. 

De fontos, hogy nemcsak kalóriafelvétel az étkezés, hanem együttlét, beszélgetés, élmény. Másként a kalóriák csak kalóriák lesznek és maradnak. Feleslegesek.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.