Írd be, mit keresel:

Probiotikumos tabletta helyett egyél mangót!

Tabletta helyett érdemes mangót enni, ugyanis a legújabb kutatások szerint probiotikumként is jól működik.

Cookta - 2016.09.12.
Probiotikumos tabletta helyett egyél mangót!

A probiotikumok – más néven a barátságos baktériumok – azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket, épp ellenkezőleg: segítik az emésztést, védik a szervezetet az ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert. Van, amikor a bélrendszerünknek szüksége van egy kis támogatásra egy esetleges betegség vagy antibiotikumos kezelés után, ilyenkor szoktunk probiotikumos tablettákat, oldatokat szedni vagy joghurtot enni. A wellandgood.com oldalán olvastuk, hogy a legújabb kutatások szerint érdemes a mangóval is számolni, akár a gyógyszertárban vásárolt tablettákat is kiválthatja.
 

Forrás:
iStock

A kutatók két hónapig mangóport adtak kísérleti egereknek, és az eredmény azt mutatta, hogy azoknak az egereknek, amelyek mangót ettek, sokkal ellenálóbb volt a bélrendszerük, mint azoknak a társaiknak, akik nem kaptak ilyen plusztáplálékot. A kutatók szerint a mangót nemcsak a bélflóránk egyensúlyának megtartásáért érdemes enni, egyéb jótékony hatásai is vannak: például segít megelőzni a cukorbetegséget, rendkívüt magas a rost-, fehérje- és kalciumtartalma, és kiváló fogyókúrás étrend-kiegészítő. Ráadásul számtalan módon fogyaszthatjuk: magában, salátaként, chiapudingban vagy akár smoothie-ként.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.