Írd be, mit keresel:

Sós pitetorta füstösen és finoman

Rajongunk a pitékért, legyenek édesek és gyümölcsösek, sósak és sajtosak, zöldségesek, húsosak, halasak... Gyors és változatos fogás, amit mindenki szeret, egyszerű és még egyszerűbb, attól függően, hogy a tésztát mi magunk készítjük, vagy készen vesszünk. Most egy nagyon finom halas pitereceptet mutatunk.

Cookta - 2016.09.12.
Sós pitetorta füstösen és finoman

A konzervhal remek alapanyag, sokszor életmentő lehet a konyhában. Szuper biztonsági tartalék, amivel tartalmassá tehető egy saláta, egy kis vajjal és tejföllel, krémsajttal kikeverve gyors és finom szendvicskrém, ami vacsorára vagy vendégvárónak is ideális, de tonhallal, szardíniával akár villámgyors tésztaszószt is készíthetünk.

A füstölt sprotni megosztó étel, sokan a halat nem kedvelik, mások a füstölt ízeket, ő pedig a kettőt egyesíti. Mi nagyon szeretjük, karakteres és kiadós, egy kis újhagymával vagy lila hagymával és paradicsommal szendvicsnek is kiváló, de gyors pitét is készíthetünk vele. Ha kész leveles tésztát használunk, akkor igazi villámfogás az alábbi recept, de omlós tésztát házilag összeállítani is pár perces mutatvány.

Forrás:
iStock

Egy nagy adag zöldsalátával tökéletes ebéd vagy vacsora, társaságban is sikerünk lehet vele, de akár piknikre is vihetjük, hiszen a pitetálban jól szállítható, akár kézből is fogyasztható ez a finomság.

Krémsajtos quiche paradicsommal és füstölt hallal

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás 

A töltelékhez:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8-10 koktélparadicsom
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 1 konzerv füstölt hal (sprotni)
  • só, bors

Elkészítés: A tészta alapanyagait egy tálba mérjük, kézzel gyorsan összegyúrjuk. Zacskóba tesszük, és hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék. 

A töltelékhez a tojást villával elhabarjuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a tejfölt, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és az újhagymát, kikeverjük.

A tésztát pitetálba nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, beleöntjük a sajtos tölteléket, belenyomkodjuk a félbevágott koktélparadicsomokat a vágott felükkel felfelé, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. 

Közben a konzervhalat lecsöpögtetjük. Az elősütött pite tetejére rakosgatjuk a halakat, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Salátával tálalva, egy pohárka fehérborral remek vacsora.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.