Írd be, mit keresel:

Milyen uzsonnacsomagot készítsünk a gyereknek?

Megértjük, ha néha te sem tudod, mit rakj a gyerek uzsonnástáskájába, tényleg nehéz mindennap újat kitalálni. Szerencsére egyre több blogoldal és magazin ad tippeket, de az Instagramon is bőven találunk ötleteket. Mutatunk is néhány oldalt, ahová érdemes felnézni némi inspirációért.

Cookta - 2016.09.14.
Milyen uzsonnacsomagot készítsünk a gyereknek?

Több országban a gyerekek az ebédet is otthonról viszik, mert az iskola kantinjai nem a legmegfelelőbb ételeket biztosítják számukra. Ez leginkább Amerikára jellemző, de Ausztráliában is sláger az otthonról vitt ebéd, így az sem meglepő, hogy mostanában óriási hype alakult ki a téma körül, és egymás után érkeznek a social media felületeire a kreatív uzsonnatáskák tartalmairól készült fotók. Persze a tartalom pénzfüggő is, hiszen nem mindegy, hogy egy szülő milyen büdzséből tudja elkészíteni a napi ebédadagot. 

Forrás:
iStock

Nálunk főleg uzsonnát csomagolnak az anyukák, ebédelni a gyerekek általában az iskolában szoktak, de ez esetben is fontos, hogy ne ugyanazt kapják hétről hétre, és igyekezzünk biztosítani számukra a megfelelő tápanyagokat. A szendvics, péksütemény, csipsz és egyéb ételek csomagolásával ugyan időt spórolhatunk, de a gyerek egészségét nézve ezek nem a legoptimálisabb megoldások. Mint ahogy az sem, hogy uzsonnapénzt adunk a gyereknek, aki ebből valószínűleg nem a legegészségesebb ételt fogja a suli büféjében megvásárolni. Szerencsére a bento dobozoknak hála már sokféle ételt tudunk elpakolni a gyerekeknek, ráadásul még kreatívkodhatunk is velük. 

Mutatunk néhány kedvencet:

Az Instagramon érdemes bekövetni az abouthealthykids nevű oldalt, amit természetesen egy lelkes anyuka csinál. Ő főleg vegán dobozokat készít.

Objektum doboz

Nem tudunk betelni Valerie Zalzouli ötleteivel sem, aki nemcsak szuperegészséges ebédeket állít össze, hanem még a cukiságfaktort is kimaxolja.

Objektum doboz

Szintén szuper dolgokat találunk, nem csak uzsonnacsomag témában, Grace Hall oldalán:

Objektum doboz

És még egy kedvenc, egy fürtös hajú kisfiú anyukájának oldaláról, a thebestnestről.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.