Írd be, mit keresel:

Fűszerkertet mindenkinek 1 óra alatt – raklapból!

Lenyűgözö az emberi kreativitás, ahogy mindjárt láthatjátok. Csupán egy raklap, pár szög, némi fólia és föld, no meg pár tő fűszernövény kell csak a boldogsághoz és a szépséges fűszerkerthez. Kevés helyet foglal, kis konyhában is elfér, hangulatos, és bármikor friss zöldfűszert szüretelhetünk a finom fogásokba!

Cookta - 2016.09.17.
Fűszerkertet mindenkinek 1 óra alatt – raklapból!

Akinek nincs kertje vagy erkélye, annak is lehet fűszerkertje mostantól. Ráadásul szemvidító dekorációként is tökéletes a konyhába, állandó mediterrán hangulatot teremthetünk vele. A zseniális rövid videóból minden kiderül, de részletek is jönnek utána!

Objektum doboz

Elkészítéséhez nem kell különösebb kézügyesség és felszereltség, mindössze 8 szög két faelem áthelyezéséhez. Ha natúr, sok fát tartalmazó a konyhánk, akkor lefesteni sem szükséges, ha szép a raklap faanyaga, de akár színesre is festhetjük, a konyhabútorral harmonizáló színnel. A fehér is jó megoldás, a gyerekek ragasztgathatnak rá matricát, de ragaszthatunk vagy decoupage-olhatunk is rá. 

Az átszögelt léc által keletkező kis ágyásokat mindenképpen béleljük ki fóliával, mert a fa a nedvességtől könnyen tönkremegy, rohadásnak indul. Az ágyások aljába tegyünk apróbb kavicsot, murvát, ezek jól tárolják a vizet, erre kerül egy kis föld, majd a fűszernövények. 4-6-féle ügyesen elfér, ami már igazi izgalmat jelent az aktív főzőknek. Ami igazán nélkülözhetetlen frissen, az a bazsalikom és a koriander, sajnos ez utóbbival nem érdemes próbálkozni, mert neki nagyon mélyre kellene menni gyökerekkel, amire itt nincs lehetősége, vagyis nem fog soká megmaradni. De friss petrezselyem, kapor, snidling, rozmaring és kakukkfű is jól fogja érezni magát, akár egy csilipaprikát is plántálhatunk, hogy mindig frissen tüzesek lehessünk!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.