Írd be, mit keresel:

Teszteltük a tökéletes hamburgert!

Elkészítettük, megkóstoltuk – és hibátlannak találtuk. A Cookta 2. Aranykanál-versenyének receptjeiből válogattunk, a legjobbakat magunk is megsütöttük. Képes beszámoló!

Cookta - 2016.09.18.
Teszteltük a tökéletes hamburgert!

A grillezés volt a témája a Cookta és a Heinz nagy nyári Aranykanál-díjas receptversenyének. A beküldött receptekből a 10 legjobb, legötletesebb bőséges Heinz ajándékcsomagot érdemel, a legjobb három ezenfelül még egy gazdag Ponti termékcsalád-válogatást is. A zsűri által kiválasztott 3 legjobb grillreceptet pedig el is készítjük – pontosabban elkészítettük –, és ebből választjuk ki kóstolás után a győztest, aki a fiatal iparművész és aranyműves Besnyői Rita által tervezett és készített Aranykanál-díjat megkapja. Az eredmény hamarosan kiderül, a TOP3-ba mindenesetre bekerült a Kozsla Norbert által küldött hamburgerbuci és szaftos húspogácsa.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Mikes Márk gasztrobloggerünk, bormesterünk – és most már grillmesterünk – készítette el a hamburgert, pontosan a recept útmutatása alapján. Már nem először készít hamburgert, és elsőre kicsit sokallta a puffancs tésztájában a cukrot, a húst pedig ő nemigen fűszerezi, ebbe a változatba viszont sokféle fűszer került, de kóstoláskor megállapítottuk, hogy tökéletes az összhang, és úgy jó a recept, ahogy van! Mutatjuk is, sok fotóval, a részletes recept itt található >>

Márk az javasolja, hogy elsőként a tüzet gyújtsuk meg, lehetőleg kemikáliák nélkül. Bár a puffancsnak kétszer is kell kelnie, a tűznek is időre van szüksége, míg a parázs megfelelő lesz.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Most jöhet a kelt tészta, vagyis a buci készítése!

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

A tésztát kelesztőtálban lefedve kelni hagyjuk, addig elkészítjük a húsmasszát.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

A bekevert, fűszeres húsmasszát a hűtőben pihentetjük, közben a megkelt tésztából bucikat formázunk, ismét kelni hagyjuk, majd lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és előmelegített sütőben megsütjük. Mi az eredeti recepttől annyiban tértünk el, hogy 175 fokos sütőben sütöttük, légkeverés mellett. Tökéletes lett!

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

A húsmasszából először golyókat formázunk, majd húspogácsának kissé lelapítjuk. Grillrácson, többször megforgatva, néhány perc alatt szaftosra sütjük.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

A bucikat félbevágjuk, a grillrácson kissé megpirítjuk. Majd jöhet az egyik felére a BBQ-szósz, a másikra mustár, salátalevelet, húspogácsát, sajtot, lila hagymát, paradicsomot, csemegeuborkát pakolunk bele.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Nincs más hátra, mint hogy rávessük magunkat!

Forrás:
Kerepeczky Anna

Hamarosan jövünk az eredménnyel!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.