Írd be, mit keresel:

10 perces sajttorta – isteni és csupa töltelék!

Villámgyors és ellenállhatatlan, a desszertreceptek egyik legjobbika. Imádnivalóan egyszerű és finom. Hátránya azért van: kicsit kell pihentetni – és sajnos nem túl alakbarát, de mennyei!

Cookta - 2016.09.23.
10 perces sajttorta – isteni és csupa töltelék!

A sajttorta összeálítása tényleg 10 perc, akik életükben először tüsténkednek a konyhában, nekik 15 percet is kóstálhat, de ennél tényleg nem többet. Utána még legalább 2 óra türelemre is szükség lesz, de előkészíthető előző nap is. Csupa krémesség, selymesség, ami mindenkit levesz a lábáról. Azért kicsit vadulhatunk is vele…

Sütés nélkül készül, az alap kekszmorzsa és olvasztott vaj keveréke, erre kerül a kétféle krémsajt – mascarpone és Philadelphia krémsajt édes keveréke. A natúr változat is nagyon meggyőző, de lehet kicsit izgalmassá is tenni…

A kekszes alap megbolondítható egy kis fahéjjal, szárított, őrölt gyömbérrel, mézeskalács-fűszerkeverékkel, a krémsajtos réteg kis citromlével és reszelt citromhéjjal, narancslével és reszelt narancshéjjal, de forgathatunk a sajtkrémbe kevés málnát, szedret, áfonyát is, és a megdermedt torta tetejét áthúzhatjuk egy kevés málna-, szeder-, áfonyalekvárral is. Apró gesztus, de egész más karaktert ad a szenzációs tortának.

Forrás:
iStock

Mindenki variálja kedve és ízlése szerint, az alaprecept is elég meggyőző!

Villám sajttorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 35 dkg zabkeksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

A krémsajtos töltelékhez:

  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 1 citrom

Elkészítés: A kekszet egy tiszta zacskóba tesszük, és sodrófával morzsásra zúzzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, összedolgozzuk, majd piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.

A mascarponét és a másik krémsajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vanília-kivonatot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, robotgéppel kikeverjük, majd a kekszes alapra simítjuk.

Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de akár 24 órára.

A kapcsos tortaformából kiszabadítva, szeletelve, gyümölccsel díszítve vagy csak magában tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.