Írd be, mit keresel:

Nagyon olaszos spagetti sült koktélparadicsommal

A nyárvégi, a még meleg őszi napfényben piruló paradicsomok a legfinomabbak, legédesebbek, csupa zamat és aroma, érdemes kihasználni egy egyszerű, de isteni olaszos tésztaételhez. Csak paradicsom, fokhagyma tészta és zöldfűszer kell hozzá, meg persze parmezán... Nem tudjuk megunni!

Cookta Cookta - 2016.09.24.
Nagyon olaszos spagetti sült koktélparadicsommal

Tudom, hogy ez egy meglehetősen egyszerű fogás, paradicsom meg tészta… De nem menzás, hanem nagyon házias, nagyon mediterrán, tele napfénnyel, aromával – köszönhetően a többféle paradicsomnak, a zöldfűszereknek és persze a parmezánnak.

Tipikusan olyan étel, amiben a legegyszerűbb alapanyagokból a legjobbat hozza ki, nagyszerű és megunhatatlan fogás, de csak szabadföldi, édes paradicsomból érdemes készíteni, hiszen ő a főszereplő. 

Forrás:
Színek és virágok blog

Gyerekek is nagyon szeretik, még a kis sült koktélparadicsomokat is!

Olaszos paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsom-sűrítmény
  • 1 l paradicsomlé (nálam házi)
  • 1 csapott kiskanál szárított vagy friss bazsalikom
  • 1 csapott evőkanál szárított vagy friss oregánó
  • ízlés szerint cukor
  • 50 dkg spagetti
  • 2 marék koktélparadicsom
  • parmezánsajt

Elkészítés: Az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, beleaprítjuk a fokhagymát, kicsit átkavarjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Majd ráöntjük a paradicsom-sűrítményt, a paradicsomlevet, és egy csipetnyi sót is szórunk rá. Folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik, és az olaj feljön a tetejére. Beletesszük a fűszereket, a cukrot és még főzzük 15 percig.

A koktélparadicsomot tepsibe tesszük, kis olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Közben sós, forró vízben megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük, összeforgatjuk a paradicsomszósszal.

Tálalásnál parmezánt szórunk rá, sült koktélparadicsommal díszítjük.

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.