A füstölt lazac nem olcsó mulatság, de annyira karakteres, hogy kevés is elég belőle egy igazán tökéletes ünnepi fogáshoz, ráadásul gyorsan és nagyon egyszerűen elkészül. Tésztabolondok előnyben!
Improvizált ünnepléshez, hirtelen betoppanó vendégeknek vagy egy felindulásból megvásárolt isteni fehérbor mellé illő fogás a füstölt lazaccal készülő spagetti. Amíg a tészta kifő, minden más is elkészül, és ha a bor kellemesen lehűlt, elképesztően finom fogással lephetjük meg szeretteinket.
Rém egyszerű, de annyira finom tésztaétel, hogy ünnepi asztalon is megállja a helyét – elsősorban a füstölt lazacnak köszönhetően, amihez most már egyre jobb áron is hozzájuthatunk. Egy kis tejszín, fehérbor, kapribogyó és reszelt citromhéj teszi különlegessé, és ha egy kis friss petrezselyemmel vagy rukkolával is megszórjuk tálalás előtt, igazi ínyencséget tehetünk az asztalra.
Lazacos spagetti citromosan, ünnepi kiadásban
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben feltesszük főni.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáreszeljük a citrom héját és a parmezán felét, belekeverjük a kapribogyót, majd 1-2 perc után levesszük a tűzről.
A megfőtt tésztát (al dente) leszűrjük, majd a szószhoz adjuk a csíkokra vágott füstölt lazaccal együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
Tányérokba szedjük, a tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel vagy maréknyi rukkolával, illetve a maradék parmezánt késsel vagy zöldséghámozóval forgácsoljuk, és ezzel szórjuk meg a tésztát, ízlés szerint egy kis finomra vágott csilipaprikát is tehetünk rá.
Várjuk olvasóink receptjeit is tésztás receptversenyünkre! >>