Ez a tésztaétel nem igazán mondható szokványosnak, viszont nagyon finom és mutatós. A spagetti fűszeresen, fokhagymával és petrezselyemmel belekerül a mozzarella belsejébe, csiribi, csiribá! És még szép piros, ropogós bundát is kap, no meg egy friss, krémes zöldborsópürét.
A mozzarella megtöltése talán kicsit macerásnak tűnhet, de valójában roppant egyszerű művelet. Csakis arra kell figyelni, nehogy túlmelegedjen a mikróban, mert akkor megfolyik a sajt, és már nem formázható. A bele kerülő petrezselymes tészta elkészítése pofonegyszerű.
Kellemes, friss, citromos-tejszínes zöldborsópüré készült hozzá, ez sem igényel különösebben nagy odafigyelést. Az elkészült étel pedig nemcsak látványos, hanem bátran mondhatom, hogy nagyon, de nagyon finom, és ha nem áruljuk el, mit rejt a bundás buci, igazi meglepetés lesz!
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Hozzávalók 2 személynek:
A panírozáshoz:
A zöldborsópüréhez:
Elkészítés: A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, pároljuk pár pillanatig, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve melegítsük össze. A tűzről levéve hűtsük ki egészen.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra, helyezzük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen és formázható legyen. Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni. A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. Ezután a széleit fogjuk és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járjunk el.
A panírozáshoz a tojást tegyük bele egy tányérba, és villával alaposan verjük fel. A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellákat, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. A panírozást ismételjük meg még egyszer. Azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt.
Az olajat hevítsük fel egy kisebb edényben, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon süssük pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra. Szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el.
A püréhez a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges, tehetünk hozzá több tejszínt és citromlevet is.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!