A tésztasaláta minden alkalomra jól bevethető, gyors fogás. Vendégváráshoz is ideális, mivel előre összeállítható, a várakozás közben pedig még össze is érnek az ízek. Most egy almába töltött virslis változatot mutatunk.
A saláták variációinak se szeri, se száma, és bár vannak, akik a zöldséges salátákat nem igazán szívlelik, de a majonézes tésztasalátának senki nem tud nemet mondani. Persze ebbe is csempészhető egy kis zöldség, de gazdagítható virslivel, maradék sült hússal, felvágottal, akár kockára vágott vagy reszelt sajttal.
A tésztasalátához érdemes apróbb tésztafajtát választani, hogy jobban elkeverhető legyen a többi alapanyaggal és mártással, így egy-egy falatba sokféle íz kerülhet.
A majonézzel krémesített tésztasaláta még ínycsiklandozóbb, ha látványosan tálaljuk, például szép, piros almába töltve, mint olvasónk készítette.
Tésztasalátával töltött alma
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük, lehűtjük.
Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk, a virslit is megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk, majd az összes hozzávalót a majonézes ketchupba keverjük.
Az almákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magházukat és húsúkat kivájjuk, és a majonézes salátát az alma belsejébe töltjük. Kapribogyóval, szeletelt zöldpaprikával és metélőhagymával díszítve tálaljuk.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!