Írd be, mit keresel:

Mutatós vendégváró: tésztasalátával töltött alma

A tésztasaláta minden alkalomra jól bevethető, gyors fogás. Vendégváráshoz is ideális, mivel előre összeállítható, a várakozás közben pedig még össze is érnek az ízek. Most egy almába töltött virslis változatot mutatunk.

Cookta - 2016.09.27.
Mutatós vendégváró: tésztasalátával töltött alma

A saláták variációinak se szeri, se száma, és bár vannak, akik a zöldséges salátákat nem igazán szívlelik, de a majonézes tésztasalátának senki nem tud nemet mondani. Persze ebbe is csempészhető egy kis zöldség, de gazdagítható virslivel, maradék sült hússal, felvágottal, akár kockára vágott vagy reszelt sajttal.

A tésztasalátához érdemes apróbb tésztafajtát választani, hogy jobban elkeverhető legyen a többi alapanyaggal és mártással, így egy-egy falatba sokféle íz kerülhet.

A majonézzel krémesített tésztasaláta még ínycsiklandozóbb, ha látványosan tálaljuk, például szép, piros almába töltve, mint olvasónk készítette.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Tésztasalátával töltött alma

Hozzávalók:

  • 25 dkg apróbb tészta
  • 1 teáskanál só
  • 1 pár virsli
  • 1 fej hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db csemege uborka
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl ketchup
  • 4 db alma
  • metélőhagyma
  • zöldpaprika
  • néhány szem kapribogyó a díszítéshez

Elkészítés: A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük, lehűtjük. 

Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk, a virslit is megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk, majd az összes hozzávalót a majonézes ketchupba keverjük.

Az almákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magházukat és húsúkat kivájjuk, és a majonézes salátát az alma belsejébe töltjük. Kapribogyóval, szeletelt zöldpaprikával és metélőhagymával díszítve tálaljuk.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.