Írd be, mit keresel:

Itt egy újabb ok, amiért érdemes kávét inni

Ha ti is azok közé tartoztok, akiknek ébredés után már egyből a kávézáson jár az agyuk, akkor van egy jó hírünk!

Cookta - 2016.10.08.
Itt egy újabb ok, amiért érdemes kávét inni

Reggel, ébredés után, az irodába beérve, majd pedig ebéd után, hogy túléljük valahogy a kajakómát – a legtöbbünk élete egyszerűen elképzelhetetlen kávé nélkül. És bár sokat riogatnak minket azzal, hogy egészségtelen, mi már bebizonyítottuk, hogy kevés dolog áll ennél távolabb az igazságtól. Sőt, valójában csupa-csupa jó tulajdonsággal bír, amelyek közül a kutatóknak ismét sikerült egyet bebizonyítaniuk!

Forrás:
Pexels

A tudósok 6500 – 65 és 80 év közötti – nő kávéfogyasztását elemezték, és arra a meglepő felfedezésre jutottak, hogy azok a nők, akik 261 milligramm koffeinnél többet vittek be egy nap, azoknál

36%-kal csökkent az időskori elbutulás, azaz a demencia esélye

– írja az Independent. Ez a mennyiség kb. három csésze kávénak felel meg, de azok se csüggedjenek, akik nem rajonganak a keserű ízekért: hat bögre fekete teával ugyanis hasonló eredményeket érhetünk el.

Forrás:
Pexels

Szóval, ki kér még egy csészével?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.