Írd be, mit keresel:

Cannelloni, az olasz csőtészta – csirkemelles-sajtos töltelékkel

A lasagne mellett a cannelloni az olaszok kedvelt csőben sült tésztaféléje. A vastagabb, kb. ujjnyi hosszú tésztacsöveket a legkülönfélébb töltelékekkel töltik, majd besamellel vagy paradicsomszósszal gazdagon meglocsolva sütik meg a sütőben.

Cookta - 2016.10.12.
Cannelloni, az olasz csőtészta – csirkemelles-sajtos töltelékkel

Nálunk kevésbé ismert tésztaféle még a cannelloni, a réteges lasagne valahogy nem engedett neki elég teret. Igaz, hogy kissé macerásabb a töltése, de azért nem ördöngösség: egy habzsák vagy egy egyszerű, levágott csücskű zacskó segítségével könnyedén abszolválható ez a nagy kihívás.

Forrás:
iStock

Leggyakrabban húsos vagy spenótos változatban készül – ahogy a lasagne is –, de érdemes kipróbálni az alábbi receptet is azoknak, akik szeretik a csirkemellet. Olvasónk, Andrea, a fokhagymás-fűszeres sült csirkemellet egyszerűen ledarálta, majd krémsajttal elkeverte, ezzel töltötte meg a már kifőzött vastag csőtésztát, és olaszos paradicsomszósszal tálalta.

„Imádjuk a tésztás ételeket, ezt a húgom is nagyon jól tudja, így amikor Olaszországban járt, sok-sok tésztát kaptam tőle. Ezek között volt a cannelloni is, akkor gondoltam ki ezt a receptet, ami nagy sikert aratott a családban.

Csirkemellel és sajttal töltött cannelloni paradicsommártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 tubus natúr sajtkrém
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 30-40 dkg cannelloni

A paradicsomszószhoz: 

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • rozmaring

 
Elkészítés: A csirkemellet a fokhagymával, sóval, borssal lesütöm.

A paradicsomszószhoz egy kis olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, belereszelek 2 nagy gerezd fokhagymát, teszek bele 1 felkockázott paradicsomot, oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, paradicsompürét. Jól összekeverem, egy kis vízzel hígítom mártás sűrűségűre, és jól kiforralom.

A megsült csirkemellet ledarálom, kikeverem (40 dkg hússal számolva) 2 tubus natúr sajtkrémmel, apróra vágott petrezselyemzölddel és bazsalikommal, valamint annyi hússzafttal, amennyitől jó krémes, tölthető masszát kapok. Ha kell, még utánízesítek.

Közben kifőzöm a tésztát, leöblítem hideg vízzel. Nyomózsákba teszem a tölteléket – én simán zacskóba raktam, és levágtam a sarkát –, és megtöltöm a tésztákat, majd tálra helyezem, és a paradicsomszósszal tálalom.”

Forrás:
Körtvélyessy Andrea

A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.