Írd be, mit keresel:

A legegészségesebb receptek hideg napokra

Amíg nyáron degeszre tömtük magunkat zöldségekkel és gyümölcsökkel, az ősz a nehéz, kalóriadús ételek időszaka. Mitévők legyünk, ha mi viszont ilyenkor is odafigyelnénk az egészséges táplálkozásra?

Cookta - 2016.10.13.
A legegészségesebb receptek hideg napokra

Valamiért szeretjük azt hinni, hogy ha beköszönt a hideg, a meleg kabátok és pulóverek alá muszáj egy kis hájréteget is növesztenünk, ha nem akarunk halálra fagyni. Pedig ilyenkor is érdemes odafigyelni az egészséges étkezésre, ha másért nem, legalább azért, hogy a vitaminok segítségével az őszi fáradékonyságot, betegségeket, megfázásokat elkerüljük. Most összegyűjtöttünk néhány egyszerű receptötletet, amivel az őszi napokba is csempészhetünk egy falatka egészséget.

Sült krumpli helyett zöldségköret

Forrás:
iStock

A zöldségköretet sokan valami ízetlen, unalmas és egyáltalán nem laktató dolognak gondolják, pedig csak még nem találták meg a tökéletes receptet. Készítsünk hamis sült krumplit csíkokra vágott répából, cukkiniból, sütőtökből vagy akár édesburgonyából!

Izgalmas és egészséges köret cukkiniból >>

Barátkozás az édesburgonyával >>

Mintás tócsni >>

Süti helyett zabkása

sütőtökös zabkása

Forrás:
iStock

Talán nem kell mondanunk, de mi aztán tényleg oda meg vissza vagyunk a zabkásáért, főleg a hűvös, téli és őszi reggeleken. Édes és egészséges, így sokkal jobb választás, mint bármelyik hagyományos édesség. Arról nem is beszélve, hogy tényleg 10 perc alatt összerittyenthető!

Tök jó sütőtökös zabkása – egészségesen, diétásan >>

Banános zabkeksz cukor nélkül, percek alatt >>

Mindenmentes őszi vitaminbomba fügével és gyömbérrel >>

Leves, leves, leves!

Forrás:
aaa

Mi is eshetne jobban egy hideg téli estén, mint egy nagy tál, zöldségekkel teli forró leves? Imádjuk, mert melegít és eltelít, a variációk tárháza pedig végtelen.

Sütőtökből mesés krémleves, kókusszal és curryvel >>

Melengető villámfogás: sajtkrémleves fűszeres krutonnal >>

Igazi klasszikus: zöldségleves habkönnyű grízgaluskával >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.