Amíg nyáron degeszre tömtük magunkat zöldségekkel és gyümölcsökkel, az ősz a nehéz, kalóriadús ételek időszaka. Mitévők legyünk, ha mi viszont ilyenkor is odafigyelnénk az egészséges táplálkozásra?
Valamiért szeretjük azt hinni, hogy ha beköszönt a hideg, a meleg kabátok és pulóverek alá muszáj egy kis hájréteget is növesztenünk, ha nem akarunk halálra fagyni. Pedig ilyenkor is érdemes odafigyelni az egészséges étkezésre, ha másért nem, legalább azért, hogy a vitaminok segítségével az őszi fáradékonyságot, betegségeket, megfázásokat elkerüljük. Most összegyűjtöttünk néhány egyszerű receptötletet, amivel az őszi napokba is csempészhetünk egy falatka egészséget.
Sült krumpli helyett zöldségköret
A zöldségköretet sokan valami ízetlen, unalmas és egyáltalán nem laktató dolognak gondolják, pedig csak még nem találták meg a tökéletes receptet. Készítsünk hamis sült krumplit csíkokra vágott répából, cukkiniból, sütőtökből vagy akár édesburgonyából!
Izgalmas és egészséges köret cukkiniból >>
Barátkozás az édesburgonyával >>
Süti helyett zabkása
Talán nem kell mondanunk, de mi aztán tényleg oda meg vissza vagyunk a zabkásáért, főleg a hűvös, téli és őszi reggeleken. Édes és egészséges, így sokkal jobb választás, mint bármelyik hagyományos édesség. Arról nem is beszélve, hogy tényleg 10 perc alatt összerittyenthető!
Tök jó sütőtökös zabkása – egészségesen, diétásan >>
Banános zabkeksz cukor nélkül, percek alatt >>
Mindenmentes őszi vitaminbomba fügével és gyömbérrel >>
Leves, leves, leves!
Mi is eshetne jobban egy hideg téli estén, mint egy nagy tál, zöldségekkel teli forró leves? Imádjuk, mert melegít és eltelít, a variációk tárháza pedig végtelen.
Sütőtökből mesés krémleves, kókusszal és curryvel >>