Hűvös, esős, szomorkás délutánokon nincs jobb, mint egy kis illatos sütisütés a konyhában, akár gyerekekkel, barátokkal közösen. Duruzsol a sütő, mindent betölt az édes vaníliaillat... Mutatunk is egy remek receptet.
A linzertészta nagyon egyszerű és könnyen összeállítható, jól formázható, és a linzerkarikától az islerig, a pitéktől a linzerkosárkákig sokféle módon felhasználható. Még ennivaló cuki kis süniket is készíthetünk belőle, amihez a tésztán kívül egy kis csokoládéra és kókuszreszelékre lesz még szükség.
A linzertészta kisütve sokáig eltartható, így bármikor mosolyt csalhatunk ezekkel a kis sünökkel szeretteink arcára – már ha nem tűnik el a sünisereg azonnal a pocakokban…
Sünisüti linzertésztából
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítése: A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgát, a porcukrot és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. Gombóccá formáljuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A tésztából diónyi darabokat szakítunk, először kis golyóvá, majd egy picit megsodorva csepp alakúra formázzuk.
Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük, és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a kihűlt tésztákat félig megmártjuk benne, majd meghintjük kókuszreszelékkel. A maradék olvasztott csokoládét egy tiszta zacskóba tesszük, az egyik sarkára pici lukat vágunk, majd szemet és orrot nyomunk a sünikre.