Írd be, mit keresel:

Málnás chiapuding sült banánnal és banáncsipsszel

Csupa egészséges, és olyan finom, mint az álom! Desszertnek és reggelinek is tökéletes, rém egyszerű az elkészítése, igaz, nem villámdesszert, mert a chiamagot pihentetni kell. 

Cookta - 2016.10.16.
Málnás chiapuding sült banánnal és banáncsipsszel

A banán elvileg nyersen is tökéletes a chiapudingba, szoktam úgy is készíteni, de ha megsütjük, még édesebb lesz, kicsit karamellizálódik. Ehhez nem kell semmilyen zsiradék vagy más anyag, egyszerűen negyedelve, sütőpapíros tepsibe téve pár perc alatt megsül.

Forrás:
Színek és virágok blog

A banáncsipszet is magam készítettem, sokkal egészségesebb és finomabb, mint a készen kapható, aminek nagy részét olajban sütik… Az aszalás a legősibb tartósítási eljárás, technikáját már a Kínai Birodalomban is használták, de az ókori görögök, rómaiak is így tartósították élelmiszereik nagy részét. Őseink leggyakrabban napon, illetve tűzön aszaltak. Az aszaláshoz nincs szükség tartósítószerekre, mégis hónapokig, vagy egyes esetekben évekig felhasználhatjuk az ízletes végeredményt. 

A banáncsipszhez csak banánra és citromra van szükségünk, egy aszalógépre vagy sütőre. A banánt egyszerűen vágjuk fel kb. 2 mm vastag szeletekre. Tegyük az aszalógép tálcájára vagy sütőpapíros tepsibe, kenjük meg citromlével, majd aszaljuk addig 50-60 fokon, amíg ropogós csipszek lesznek belőle. Közben néhányszor forgassuk meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen.

Forrás:
Színek és virágok blog

Málnás chiapuding (cukormentes, vegán)

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandulatej
  • 1 bögre málna + a tetejére
  • 1 banán
  • 4 evőkanál chiamag
  • banáncsipsz

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és először széltében, majd hosszában is kettévágjuk, azaz elnegyedeljük, sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne égessük el! 

A mandulatejet, a málnát és a sült banánt összeturmixoljuk, majd egy edénybe tesszük, és hozzákeverjük a chiamagot. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára (közben kavargassuk meg). 

Pohárba tesszük, tetejét megszórjuk málnával és banáncsipsszel.

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.