Írd be, mit keresel:

Olasz tésztás fogás paleósan, spárgával és rukkolával

A tésztaételek örök kedvencek, ráadásul ma már a gluténmentes és a paleoétrendben is fogyasztható tésztaféléket is kapni, így diétázók is bátran fogyaszthatják – például ezt a spárgás-rukkolás finom fogást is.

Cookta - 2016.10.16.
Olasz tésztás fogás paleósan, spárgával és rukkolával

Olvasónk egy Olaszországban kóstolt receptet reprodukált otthon, a tésztát gluténmentes és paleoétrendben is fogyasztható szezámmaglisztes tésztára cserélve, de elkészítette már nyers cukkinitésztával is, pontosabban spagettire vágott cukkinivel.

„Olaszországba utaztunk egy üzleti útra. Sajnos én nem beszélek olaszul, a férjem igen, de ő nincs annyira otthon a konyha világában, ezért vendéglátóinkra bíztuk a rendelést az étteremben, rájuk bíztuk a választást. Hihetetlenül ízlett ez a spárgás-rukkolás tészta, így elkezdtem gondolkodni, vajon hogy készülhetett. Megpróbáltam. A család szerint jobb lett, mint az igazi. Ezt szeretném most megosztani veletek. Ráadásul gluténmentes is!”

Forrás:
Ettberger Gabriella

Spárgás-rukkolás tészta olaszosan, paleo változatban

Hozzávalók:

  • 15 dkg póréhagyma
  • 25 dkg gomba (csiperke vagy rókagomba)
  • 25 dkg spárga
  • 5 dkg rukkola
  • 5 dkg parmezán
  • 15 szem koktélparadicsom
  • 25 dkg szezámmaglisztes tészta
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: Kevés kókuszzsírban megdinszteljük a vékonyra karikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, majd a meghámozott és 2 centis darabokra vágott spárgát (a spárgát előre meg lehet főzni, de én most együtt dinszteltem, mert nagyon zsenge volt). Amikor megpuhultak, de még azért kicsit roppanósak, beletesszük a rukkolát, a lereszelt parmezánt és a koktélparadicsomot.

A tésztát közben sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a spárgás-rukkolás keverékbe, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ha nem akarunk tésztát főzni, készíthetjük nyers, spagettire metélt cukkinivel is!

Forrás:
Ettberger Gabriella

A receptet és a fotót Ettberger Gabriella küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.